E-Tech 100% electric motorRenault 5

Met het nieuwe AmpR Small-platform en de baanbrekende elektrische motor die compact is en geen schadelijke metalen bevat, biedt de Renault 5 een elektrische ervaring die gekenmerkt wordt door rijplezier, rijbereik, prestatie en milieubewustzijn.

tot

410 km

rijbereik volgens de WLTP-norm met 52 kWh comfort range batterij

tot

150 pk

aan vermogenmet 52 kWh comfort range batterij

comfort range batterij

52 kWh

van 15% naar 80% rijbereik

in 30 minuten

met snelladen op gelijkstroomgeschatte laadtijd

tot

300 km

rijbereikin afwachting van certificering met 40 kWh-batterij voor gebruik in stedelijk gebied

tot

120 pk

aan vermogenvanaf begin 2025 ook verkrijgbaar in 95 pk met 40 kWh-batterij voor gebruik in stedelijk gebied

batterij voor gebruik in stedelijk gebied

40 kWh

van 15% naar 80% rijbereik

in 30 minuten

met snelladen op gelijkstroomvoor de motor met 120 pk en 40 kWh voor gebruik in stedelijk gebied. Geschatte laadtijd. Gegevens ingediend in afwachting van certificering.

*kan vanaf eind 2024 worden besteld

de voordelen van de motor van de E-Tech 100% electric

Dankzij directe acceleratie, het verlaagde platform en multi-link-achteras creëert de Renault 5 een unieke en ongekende rijbeleving.
De Renault 5 biedt een WLTP-rijbereik tot 410 km en laadt in 30 minuten op van 15% naar 80% met gelijkstroom (1).
Je kunt je Renault 5 overal opladen: Met gelijk- of wisselstroom, een standaard openbaar laadpunt of een snellaadpunt².
Kies uit twee batterijen, afhankelijk van hoe ver en waar je rijdt: 52 kWh comfort range batterij, rijbereik tot 410 km(3); 40 kWh batterij voor gebruik in stedelijk gebied, rijbereik tot 300 km(4)

(1) met 52 kWh comfort range batterij, tot 300 km met 40 kWh batterij voor gebruik in stedelijk gebied

(2) voor de uitvoeringen Iconic Five, Techno en Evolution

(3) overeenkomstig de WLTP-norm

(4) gegevens ingediend voor certificering van de 40 kWh-batterij voor gebruik in stedelijk gebied, leverbaar vanaf eind 2024 

Ontspannen rijden

Platform - Renault 5 100% electric

elektrisch platform

Het nieuwe AmpR Small-platform van de Renault 5 heeft een uitermate laag zwaartepunt, gewichtsreductie en verbeterde gewichtsverdeling. De 110 kW elektrische motor (150 pk) en het sturen met precisie zorgen voor een dynamische prestatie. De Renault 5 is ook leverbaar met 70 kW- en 90 kW-motoren (respectievelijk 95 pk en 120 pk).

Rijplezier - Renault 5

rijplezier

Wielen die verder naar buiten geplaatst zijn, zorgen voor nieuwe prestatieniveaus en meer rijplezier. De geoptimaliseerde vooras en kleinere draaicirkel zorgen voor maximale wendbaarheid. De multi-link-achteras zorgt dankzij het gebruik van hoogwaardige onderdelen voor unieke bediening en dynamiek. Sensationeel in deze klasse.

Rijcomfort - Renault 5

rijcomfort

De lange wielbasis en bredere spoorbreedte garanderen optimaal rijcomfort. Binnen in de Renault 5 genieten de passagiers van het cocoon-effect (door Renault gepatenteerde geluidsisolatie) dat trillingen en geluid van buitenaf dempt en de auto perfect geluiddicht maakt. Dit allemaal netjes verwerkt in de stoelen in de vorm van een H, geïnspireerd op de Renault 5 Turbo 2, voor extra zijdelingse steun.

vergroot rijbereik

Prestaties - Renault 5

prestaties

Op de snelweg rijd je met een volledig opgeladen batterij tot 410 kilometer* in je Renault 5. Dit indrukwekkende rijbereik is mogelijk dankzij de efficiëntie van de motor van de Renault 5 en het slimme brandstofverbruik.

 

*volgens de WLTP-norm voor 52 kWh comfort range batterij

remmen met energieterugwinning - Renault 5

remmen met energieterugwinning

Het energieterugwinningssysteem zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen wanneer je vaart mindert of op de rem trapt. De B-modus, die remmen met energieterugwinning mogelijk maakt, past zich aan je rijstijl aan en vergroot het rijbereik van de Renault 5.

Warmtebeheer - Renault 5

warmtebeheer

De warmtepomp*, gekoppeld aan de motor en het energieterugwinningssysteem van de batterij, vergroot het rijbereik van de Renault 5. Je kunt er ook de temperatuur in de auto mee reguleren, zodat je passagiers zich altijd prettig voelen bij jou in de auto, wat voor weer het ook is.


*beschikbaar op de Evolution, Techno en Iconic.

flexibel opladen

AC-LADEN - Renault 5

AC-laden (wisselstroom)

De 11 kW AC-lader werkt op openbare laadstations. Je kunt je Renault 5 dus gemakkelijk overal kunt opladen. Je kunt in 1 uur* 75 kilometer bijladen op een standaard openbaar laadpunt. Je vindt altijd je weg.


*het maximale laadvermogen wordt beperkt tot 11 kW bij een openbaar laadpunt met een vermogen van 22 kW

DC-laden - Renault 5 E-Tech 100% electric

DC-laden (gelijkstroom)

Het systeem voor snelladen op gelijkstroom is compatibel met alle Europese netwerken. Zo kun je binnen een kwartier tot wel 175 km aan WLTP-rijbereik bijladen*. Met snelladen laadt je je batterij in slechts 30 minuten op van 15% naar 80%. De Renault 5 is perfect voor al je ritten.

 

met 52 kWh comfort range batterij

Oplaadtools - Renault 5

Geoptimaliseerd opladen onderweg

Afhankelijk van de versie en de uitrusting biedt de Renault 5 preconditioning van de batterijtemperatuur, waarmee het opladen minder lang duurt. Als een route gepland is met Google Maps, past de auto de batterijtemperatuur automatisch aan voor maximaal laadvermogen en adviseert je over het ideale percentage dat je kunt laden. Perfect voor het optimaliseren van je ritten.

aanpasbare batterij-opties beschikbaar

De comfort range batterij heeft een capaciteit van 52 kWh, biedt een WLTP-rijbereik tot 410 kilometer en is daarmee uitermate geschikt voor allerlei soorten ritten. De batterij voor gebruik in stedelijk gebied, met een capaciteit van 40 kWh en een WLTP-rijbereik tot 300 kilometer*, is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en ritten op de snelweg.

*gegevens ingediend voor certificering

De batterijen zijn speciaal ontwikkeld voor het nieuwe AmpR Small-platform en duurzaam ontworpen (ecodesign*) om reparatie en recycling te vergemakkelijken. Ze zijn ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring vanRenault met elektrisch rijden. De garantie op de batterijen bedraagt 8 jaar of 160.000 kilometer.

*gegevens ingediend voor certificering

Verschillende exclusieve systemen beveiligen de batterijen en maken het gemakkelijker om te hulp te schieten. 'Fireman Access' helpt de hulpdiensten een batterijbrand te blussen, in enkele minuten. De SD Switch ontkoppelt de batterij van het hoogspanningsnetwerk, zodat de brandweer geen risico loopt met elektriciteit.
Aan het einde van de levensduur van de auto, kan de batterij afhankelijk van de staat, worden gebruikt voor een andere auto of als energieopslag voor andere doeleinden. Is een batterij niet meer te repareren, dan worden de materialen gerecycled. Meer dan 90% van het kobalt, nikkel en lithium wordt dan in een gesloten lus* gerecycled om nieuwe batterijen te produceren.

* De gesloten lus-recycling van meer dan 90% van het kobalt, nikkel en lithium wordt opgezet door The Future Is NEUTRAL (een filiaal van de Renault Group specifiek gericht op de circulaire economie) en zijn partners. Het zal operationeel zijn vanaf 2027.