een duurzaam ontwerpRenault Scenic

Renault Scenic E-Tech 100% electric belichaamt Groupe Renault‘s inzet voor duurzame ontwikkeling. Als voorloper op dit gebied maakt de auto gebruik van optimale processen en ten minste 22% gerecyclede en biobased materialen. Aan het eind van zijn levenscyclus kan 89%² van de massa - waaronder de batterij - worden gerecycled via industriële recyclingkanalen. Hij wordt in Frankrijk gebouwd en opent de weg naar meer verantwoorde en veiligere mobiliteit.

milieuvriendelijker carrosserie

Met 37% gerecyclede materialen in alle ijzerhoudende onderdelen en tot 40% gerecycled aluminium in de deuren en motorkap. Tijdens de productie wordt aluminiumafval gecompacteerd en aan de oorspronkelijke leverancier teruggezonden, die het weer in de productiecyclus opneemt.

plaats maken voor ecocomfort

In de cabine is de afwerking op de stoelen en het stuurwiel, de structuur van het dashboard en de vloermatten grotendeels gemaakt van gerecycled en biobased materiaal³. De stof van de stoelen is gemaakt van 100% gerecycled materiaal⁴. Het stuurwiel is bekleed met 51% biobased materiaal

Batterie voor meer dan 50% recyclebaar

De batterij, die grotendeels recyclebaar is⁴, is gemaakt van 12 modules die eenvoudig afzonderlijk vervangen kunnen worden in meer dan 20 batterijreparatiecentra in Europa. Aan het einde van de levensduur van de auto, kan de batterij als deze nog in redelijk goede staat is, worden hergebruikt om energie op te slaan voor andere doeleinden.

gerecycled comfort

In de cabine van Scenic E-Tech 100% electric wordt geen leer gebruikt - dit is vervangen door gerecyclede materialen. Deze materialen hebben een lagere koolstofvoetafdruk dan leer zonder de visuele kwaliteit, het gevoel en het comfort te benadelen.

Gerecyclede stof - Renault Scenic E-Tech 100% electric
stoelen: 87% gerecyclede vezels voor stoffen in de iconic-uitvoering
dashboard - Renault Scenic E-tech 100% electric
dashboard gemaakt van maximaal 80% gerecycled materiaal
solarbay - Renault Scenic E-tech 100% electric
doorzichtig panoramisch glazen solarbay®-dak: glas gemaakt van ten minste 50% gerecyclede materialen

een doorslaggevende ambitie

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

de circulaire economie bevorderen

Auto's ontwerpen overeenkomstig de filosofie van de circulaire economie is een doorslaggevende ambitie voor de Renault Group. De Groep wil een leidende rol spelen in de circulaire economie door stoffen, kunststoffen, glas en metalen te gebruiken waarin gerecyclede materialen verwerkt zijn, onderdelen te repareren en batterijen te hergebruiken, met als doel een aandeel van 33% gerecyclede materialen afkomstig uit de recycling van onze eigen auto's, tegen 2030.

¹ afhankelijk van de uitvoering

² certificering aangevraagd

³ afhankelijk van de uitvoering 

⁴ de stoelafwerking op de Esprit Alpine- en Techno-uitvoering

⁸ batterij bestaand uit 12 modules die elk afzonderlijk in meer dan 20 reparatiecentra in Europa vervangen kunnen worden.