panoramisch solarbay-dakRenault Scenic

Het innovatieve panoramische glazen solarbay-dak maak je naar wens geheel of gedeeltelijk donkerder of lichter. Bedien het dak met een knop of met Google spraakbediening. Thermisch comfort en licht gegarandeerd in zomer en winter.

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

solarbay, gemakkelijk in gebruik

vier beschikbare doorzichtigheidsstanden

solarbay wordt met de stem bediend via Google Assistant of met een knop in het dak van de Scenic E-Tech 100% electric. Er zijn vier doorzichtigheidsstanden voor gepersonaliseerd comfort. Zelfs als het dak verduisterd is, komt er nog steeds daglicht binnen.

solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
volledig verduisterd dak
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
verduisterd dak van achteren
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
verduisterd dak van voren
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
volledig doorzichtig dak

de nieuwste technologie

technologie - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric

innovatieve technologie verpakt in 1 m²

solarbay komt voor uit de gezamenlijke ontwikkeling door Renault en Saint-Gobain. Het is gebaseerd op het volledig elektronische AmpliSky®-systeem van Saint-Gobain Sekurit. Deze technologie maakt gebruik van een PDLC*-film tussen twee glasplaten die is geladen met een elektrische stroom die de uitlijning van de vloeibare kristallen verandert. Dankzij deze vormgeving is de hoogte van de auto met 30 millimeter afgenomen, wat de aerodynamica en de actieradius van de Scenic E-Tech 100% electric ten goede komt.

 

Alleen Renault heeft momenteel zo'n 'slim' dak, dat je in een golfvorm vanuit verschillende kanten lichter en donkerder kunt maken.


*vloeibare kristallen opgelost in een polymeer

recyclebaarheid - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric

recyclebaar en repareerbaar glazen dak

Het glas in het solarbay-dak van je Scenic E-Tech 100% electric bevat ongeveer 50% kringloopglas, ofwel autoglas dat in de verschillende productiestadia is teruggewonnen in de fabrieken van Saint-Gobain Sekurit.

 

Op de weg heeft solarbay-glas twee microdunne lagen voor uitstekende thermische bescherming. Daardoor heeft het een kleinere CO2-voetafdruk dan conventionele daken.

 

Aan het einde van de levensduur wordt het glas vermalen, gefilterd en gerecycled tot nieuw autoglas. Zowel de PDLC- als de PVB*-kunnen voor andere doeleinden worden hergebruikt. Dit betekent dat solarbay een recyclebaarheidspercentage van meer dan 90% heeft. 

 

In geval van een ongeluk kan het glas net zo gemakkelijk worden vervangen als bij een gewoon glazen dak, aangezien alle onderdelen ervan afzonderlijk kunnen worden vervangen.


* Polyvinylbutyral