4Control advancedRenault Rafale

Het 4Control advanced-systeem verbetert de wegligging bij lage snelheden aanzienlijk. Net als de wendbaarheid en prestaties bij middelhoge tot hoge snelheden. In combinatie met de meerarmige achterwielophanging is de besturing scherp en zelfverzekerd, zodat je bochten uiterst nauwkeurig kunt nemen. 

wendbaarheid en manoeuvreren

Rafale E-tech full hybrid - 4control

wendbaarheid en handling

Bij rijden of manoeuvreren bij lage snelheid, stuurt 4Control advanced de achterwielen tot 5° in de tegenovergestelde richting van de voorwielen. Dit zorgt voor een draaicirkel die vergelijkbaar is met die van een stadsauto. Boven een snelheid van 50 km/u draaien de achterwielen tot 1° in dezelfde richting mee ter verbetering van de stabiliteit van Renault Rafale.

manoeuvreren en parkeren

In de stad doet de draaicirkel van slechts 10,4 meter niet onder voor die van een stadsauto. Om gemakkelijker in te parkeren, draaien de achterwielen tot 5° mee.

verbeterde wegligging

Rafale E-tech full hybrid - 4control

stabiliteit in bochten

Als je een bocht neemt met een snelheid van meer dan 50 km/u, dan draaien de vier wielen allemaal dezelfde kant op en zorgen voor een betere wegligging. De voorwielen draaien tot 35° en de achterwielen tot 1° en zorgen voor meer stabiliteit in bochten.

meer rijplezier

Kenmerken van Renault Rafale: 

 

  • grote banden (245 mm) en specifieke instellingen voor de vering, schokdempers en anti-rollbar

 

  • Vehicle Motion Control is een elektronisch stuursysteem voor de achterwielophanging dat is ontwikkeld ter optimalisatie van bochtsnelheden en ter verbetering van de wegligging op oneffen en beschadigde wegen

 

  • een gekalibreerde stuurinrichting om bochten met chirurgische precisie te nemen.

multi-sense

Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control

Keuze uit 4 verschillende manieren van rijden om je Renault Rafale persoonlijk op jou af te stemmen: 

 

  • motorgeluid en responsiviteit
  • stevigheid besturing
  • omgevingsverlichting
  • instelling bestuurdersscherm.

 

Multi-sense geeft je een gepersonaliseerde rij-ervaring aan het stuur.