panoramisch glazen Solarbay®-dakRenault Rafale

Het panoramisch glazen Solarbay®-dak van Renault Rafale is 1 m² groot en kun je zelf verduisteren of lichter maken. Varieer eenvoudig tussen de lichtniveaus en pas het thermisch comfort aan via de dakbediening of met een spraakopdracht via de Google Assistent¹. Het dak wordt volledig donker als de auto vergrendeld is. Zo blijft de optimale temperatuur in de auto behouden. Stap je weer in? Dan keert het dak automatisch terug naar de vorige instelling.

Renault Rafale E-Tech hybrid - panoramisch glazen solarbay-dak

hoe werkt Solarbay®?

4 verduisteringsinstellingen

Helemaal licht, helemaal donker, alleen achterin gedimd of alleen voorin gedimd. Om het Solarbay®-dak met de Google Assistent¹ te bedienen, zeg je "Hey Google, open/sluit solarbay" of "Hey Google, open/sluit solarbay voorin/achterin". Zelfs als het dak verduisterd is, komt er nog steeds daglicht binnen.

solarbay - Rafale E-Tech full hybrid
volledig verduisterd dak
solarbay - Rafale E-Tech full hybrid
verduisterd dak achterin
solarbay - Rafale E-Tech full hybrid
verduisterd dak voorin
solarbay - Rafale E-Tech full hybrid
volledig doorzichtig dak

de nieuwste technologie

Rafale E-Tech hybrid - solarbay

innovatieve technologie samengepakt op 1 m²

Solarbay® komt voort uit de gezamenlijke ontwikkeling door de Renault Group en Saint-Gobain. Met behulp van AmpliSky-technologie maakt het systeem gebruik van verschillende lagen en in het glas geklemde PDLC*-folie. Deze lagen en folie reageren op een elektrische stroom. Saint-Gobain levert het glazen dak en het elektronische systeem.

 

*Polymer Dispersed Liquid Crystal

1 Google, Google Play, Android Auto en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC. My Renault connected services, Google Maps en Google Assistent zijn 5 jaar gratis vanaf de datum waarop je auto is geleverd.