motor

full hybrid-motor Renault Symbioz

Renault Symbioz E-Tech full hybrid

E-Tech full hybrid

Met Renault ervaar je het allerbeste van hybride technologie. In drukke steden rijd je tot 80% van de tijd¹ volledig elektrisch en bespaar je zo'n 40% op brandstof². Bovendien stoot je minder CO2 uit.

lees meer over de E-Tech full hybrid-technologie

1 afhankelijk van het laadniveau van je batterij en de rijstijl/bron: Renault intern/2023.

2 een E-Tech full hybrid-motor vergeleken met een mild hybrid-motor, volgens het WLTP City-protocol / Bron: UTAC en IDIADA/september 2022.

motor

145 pk

E-Tech full hybrid

tot

1000 km

rijbereikE-Tech full hybrid 145 met een volle tank benzine, volgens WLTP-gegevens

vanaf

4,7 l/100 km

aan verbruikin WLTP-cyclus

tot

80 %

elektrisch rijden in de stadafhankelijk van het laadniveau van je batterij en de rijstijl/bron: Renault intern/2023

Renault Symbioz - E-Tech full hybrid-technologie

E-Tech full hybrid-technologie

De Renault Symbioz combineert een elektromotor met een zuinige verbrandingsmotor. Waar nodig werken deze afzonderlijk of vullen ze elkaar aan. Bij de automaat met verschillende standen krijgt elektrisch rijden altijd prioriteit.

Renault Symbioz E-Tech full hybrid - remmen met energieterugwinning

remmen met energieterugwinning

De Renault Symbioz versnelt spontaan en dynamisch en vermindert je brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Als je remt of vaart mindert, wordt de batterij automatisch opgeladen dankzij remmen met energieterugwinning. Je hoeft de Symbioz niet aan te sluiten op een laadpaal om hem op te laden.

Renault Symbioz E-Tech full hybrid - verbruik

verbruik

In de stad rijd je in de Renault Symbioz 80% van de tijd elektrisch¹. Daarmee bespaar je maar liefst 40% op de brandstofkosten², met een verbruik van 4,7 liter/100 km.

1 afhankelijk van het laadniveau van je batterij en de rijstijl/bron: Renault intern/2023.

2 een E-Tech full hybrid-motor vergeleken met een mild hybrid-motor, volgens het WLTP City-protocol / Bron: UTAC en IDIADA/september 2022.

Renault Symbioz E-Tech full hybrid - energielabel

energielabel crit’air

Aan de Renault Symbioz E-Tech full hybrid is Crit'air label 1 toegekend. Hiermee mag je ook rijden tijdens perioden met verhoogde luchtverontreiniging, onderworpen aan strikte beperkingen. Dit certificaat bevestigt het uitstootniveau op basis van de Europese norm.

Predictive Hybrid Driving

Renault Symbioz E-Tech full hybrid - predictive hybrid driving

Rijd zo zuinig mogelijk

Je auto analyseert het profiel en de topografie van je route, anticipeert op hoeveel brandstof je nodig hebt op basis van hybride of 100% elektrisch rijden. Door hybride te rijden, maak je optimaal gebruik van je batterijvermogen, verbruikt je Renault Symbioz minder brandstof en vergroot je het rijbereik.