Batterij, motoren en werking van een hybride

De E-Tech hybrid-technologie van Renault combineert een benzinemotor en twee elektromotoren die in perfect evenwicht zijn, voor een groter rijbereik. Zo geniet je steeds van het beste van beide werelden.

Over welke motoren beschikt mijn hybride wagen?

Aandrijving van hybride wagen van Renault

De combinatie van een brandstofmotor en twee elektromotoren

De hybride wagens van Renault hebben een benzinemotor van 1,6 l, twee elektromotoren (waaronder een alternator en een tractiemotor) en een batterij van 200 V.

De E-Tech hybrid-technologie steunt op de expertise op het vlak van elektrisch rijden van het merk. Voortaan zijn er meer mogelijkheden om elektrisch te rijden dankzij een innovatieve technologie met energierecuperatie.

Moet de batterij van een hybride wagen opgeladen zijn?

Batterij van de hybride wagens van Renault

Rijd elektrisch zonder je wagen aan te sluiten!

De E-Tech hybrid-wagens hebben een elektrische batterij die oplaadt met behulp van kinetische energie.
De batterij laadt namelijk op tijdens het vertragen en remmen. Ze gebruikt hiervoor de drijfkracht die dankzij de elektromotor wordt opgeslagen. In andere rijomstandigheden levert de brandstofmotor de nodige energie om de batterij te voeden.

Hoe is de verhouding tussen het gebruik van de elektromotor en de brandstofmotor?

Welke aandrijving gebruikt de hybride wagen bij het starten?

De hybride wagens van Renault starten 100% elektrisch en rijden de eerste kilometers in de elektrische modus zodat de wagen krachtiger kan optrekkenNa enkele kilometers of op specifieke vraag van het voertuig schakelt de hybride wagen automatisch over op de brandstofmotor.

Kan ik de hele tijd elektrisch rijden?

De hybride wagen combineert het gebruik van elektriciteit en brandstof, en kan 80% van de tijd elektrisch rijden in de stad. De E-Tech hybrid-technologie zorgt er echter voor dat er meer energie wordt gerecupereerd dan bij de meeste andere hybride wagens. Zo kan jij zo veel mogelijk volledig elektrisch rijden.

Werken de drie motoren tegelijk?

Onze hybride wagen werd ontworpen als een elektrisch voertuig dat door een brandstofmotor wordt ondersteund. Dit wil zeggen dat de wagen 100% elektrisch start en deze modus enkele kilometers aanhoudt. Wanneer de batterij niet meer voldoende opgeladen is, treedt de brandstofmotor bij voor een volledige hybride aandrijving waarbij beide motoren gelijktijdig werken.

ons E-Tech-hybrid-gamma

technologie hybride Renault

Al je vragen over de hybride wagen