Welkom in de Formula Renault

Vanaf 16 jaar oud komen hoopvolle coureurs in een zeer competitieve racewereld terecht. Zij moeten inzicht krijgen in hoe een racewagen werkt om optimale prestaties te behalen en ze moeten met de druk van een race leren omgaan.

Bij Formula Renault leren ze snel de basiskennis van hun beroep. Ze leren werken met tweelitermotor-eenzitters met zestien kleppen en ongeveer 210 pk. Deze auto's hebben een sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen en bediening aan het stuur.

Het oude gezegde dat je één seizoen nodig hebt om het te leren en één seizoen om te winnen, lijkt nu een beetje achterhaald. De 45 jaar geleden opgerichte Formule Renault is altijd bij de tijd gebleven, klaar om tegemoet te komen aan de eisen van coureurs uit het kartracen of andere raceklasses.

Omdat de gemiddelde leeftijd van beginnende coureurs in de Formule 1 de afgelopen jaren enorm is gedaald, is de duur van de training nu ook verkort. Formula Renault is een echte rijschool voor eenzitters. Hier wordt al snel duidelijk of jonge coureurs genoeg talent hebben.

Renault CLIO Cup

De CLIO Cup is een echte publieksstrekker. Niet zo gek, want tijdens de races scheuren de coureurs op hoge snelheden bumper-aan-bumper.

In 2017 gaan we dit succes verder uitbreiden door acht nationale CLIO Cup-series te organiseren: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Benelux, Scandinavië, Centraal-Europa en China. 

Het succes van de CLIO Cup is terug te zien in de verkopen. Sinds 1991 zijn enkele duizenden modellen verkocht van de vier generaties Renault CLIO Cup-series, beroemd om de prestaties, betrouwbaarheid en voordeligheid. De Renault CLIO Cup is nu voorzien van de sterke punten van de CLIO R.S. 200 EDC. Dat betekent een 1.6-liter turbomotor met rechtstreekse injectie.

De motor biedt 220 pk met een constante koppel van 270 Nm. Daarnaast heeft de auto een sequentiële versnellingsbak met flippers aan het stuur. Genoeg om de prestaties nog verder te verbeteren!