Formula Renault

Vanaf 16 jaar worden de jonge beloftes van de autosport geconfronteerd met een wereld waar concurrentie troef is. Ze moeten daarom de werking van de racewagens kennen om er de beste prestaties uit te halen. Daarnaast moeten ze zijn opgewassen tegen de competitiedruk. In Formula Renault leren ze vrij snel de basis van hun taken achter het stuur van éénzitters die beschikken over 2,0L motoren met 16 turbokleppen van 210pk gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met 7 versnellingen en bedieningselementen aan het stuur.

Het adagium dat stelde dat er een seizoen nodig is om te leren en een tweede seizoen om te kunnen winnen, lijkt voorbijgestreefd. Formula Renault werd 45 jaar geleden opgericht en evolueerde doorheen de tijd om te beantwoorden aan de behoeften van de toekomstige piloten uit de karting of initiatiedisciplines. De gemiddelde leeftijd voor de toetreding tot de Formule 1 lag de afgelopen jaren veel lager. In overeenstemming met dit feit werd de opleidingsduur sterk verminderd. Als ware leerschool voor éénzitters, zorgt Formula Renault ervoor dat het talent van jonge piloten snel kan worden ontdekt of bevestigd.

 

Renault CLIO Cup

Aangezien u steeds verlekkerd bent op spannende races, zijn er velen onder u die uitkijken naar de CLIO Cup. Sinds de lancering van de mythische Coupe R8 Gordini in 1966 en voor uw grootste plezier, heeft Renault Sport gezorgd voor een continue aanwezigheid op de circuits in Europa en over de hele wereld heen. En we beloven om nog verder te gaan! In 2017 gaan we verder met onze lancering door 8 nationale series van de CLIO Cup te organiseren: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, de Benelux, het Scandinavië, Centraal-Europa en China. 

Onze 4 generaties van de CLIO Cup die werden gecommercialiseerd in honderdduizenden exemplaren sinds 1991, kenden een enorm succes dankzij hun bekende prestaties, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. CLIO Cup erft vandaag de troeven van de CLIO R.S. 200 EDC met een 1,6L turbomotor met directe injectie die zorgt voor 220pk en een constant koppel van 270Nm, in combinatie met een sequentiële versnellingsbak met schakellepels aan het stuur. Dat is precies hoe de prestaties nog verder worden geboost!