Ontdek Range Optimizer: een reeks technologieën om uw autonomie te optimaliseren

1) Recuperatief remmen

Vertragen, remmen: u herlaadt! Om het rijbereik van uw Renault ZOE te optimaliseren, zochten onze ingenieurs naar een systeem dat de verloren energie recupereert bij het vertragen en remmen. De accu laadt op wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt en wanneer u het rempedaal indrukt.

2) Warmtepomp

U wilt de airco of verwarming gebruiken zonder dat dit te veel vraagt van de batterij van uwRenault ZOE? Met de Range Optimizer-warmtepomp kan dat! Ze is omkeerbaar, beschermt uw rijbereik en garandeert 2 functies: het interieur koelen volgens het principe van een moderne airco of warmte produceren door calorieën te halen uit de buitenlucht. Slim!

3) Michelin Energy™ E-V-banden

Geniet tijdens het rijden van een extra lage rolweerstand, dankzij het allereerste gamma MICHELIN-banden. Ze zijn exclusief ontworpen voor elektrische wagen. En dit zonder afbreuk te doen aan de remcapaciteit of wegligging van uw Renault ZOE.

Haal uw profijt uit een intelligente lader

4) Caméléon™-lader

Door altijd het maximum aan beschikbare energie te gebruiken, verlaagt de Caméléon™-lader de laadtijd aanzienlijk. U wint hiermee veel autonomie, zelfs na een korte oplaadbeurt.

Benut de systemen die nuttig zijn vóór u vertrekt

5.1) Voorverwarming van de accu

De nieuwe Z.E. 40-accu van de ZOE beschikt over een voorverwarming bij koud weer. Deze functie warmt de accu van uw Renault ZOE op en kan deze zelfs afkoelen als dat nodig is. Tijdens het rijden behoudt het systeem automatisch een optimale temperatuur voor de accu.

5.2) Thermische voorconditionering

Dankzij de voorconditionering van het interieur, kunt u de verwarming of airco programmeren terwijl uw Renault ZOE nog aan het opladen is. Deze functie haalt de energie, die gebruikt werd voor uw thermisch comfort, niet bij de batterij.