Tijdens deze feestperiode vind je het zeer zeker fijn rond te struinen op de kerstmarkten ? Wij alvast wel! Denk aan sneeuwvlokken, houten chalets, traditionele lekkernijen en gekruide glühwein. Als citytrip-tip hebben we alvast de vijf leukste markten op rijafstand voor jou op een rij gezet. Klaar om te vertrekken?

De meest sprankelende

Epernay, Frankrijk

+- 4u rijden

300 km afstand

 

Wie Epernay zegt, zegt champagne. Tijdens deze kerstmarkt zetten champagnehuizen hun deuren open en kan iedereen genieten van een heerlijk glas bubbels en champandizes (dit zijn heerlijke hapjes passend bij de champagne, zowel zoet als hartig). Ondertussen profiteer je ook van fantastische lichtshows, theatervoorstellingen en de lokale Franse keuken.

De bekendste

Keulen, Duitsland

+- 2u45 rijden

220 km

 

Keulen is een van de bekendste kerstmarkten van heel Europa en telt maar liefst 5 markten in de binnenstad en 1 aan de haven. Bij de vele kraampjes vind je niet alleen winters lekkers zoals Bradwürst, Reibekuchen en Gluhwein maar ook de leukste kerstgeschenkjes voor de thuisblijvers. Heb je daarnaast nog tijd voor cultuur? Spring dan zeker eens binnen in een van de vele musea en kunstgalerijen.

De oudste

Dresden, Duitsland

+- 8u rijden

740 km

 

Wist je dat de kerstmarkt in Dresden al sinds 1434 georganiseerd wordt? Dit maakt het de oudste kerstmarkt van Duitsland! Op de Neumarkt ervaar je de kerstmarkt het beste met tal van kraampjes met traditionele producten. Op de achtergrond hoor je swingende kerstmuziek.

De meest magische

Odense, Denemarken

+- 9u rijden

852 km

 

In Odense is er de Hans Christian Andersen Christmas Market. Deze markt is met recht sprookjesachtig en heeft het meeste kans om gehuld te worden in een laagje sneeuw. Muzikanten, koren, acteurs en showmannen worden ingehuurd om dat speciale kerstgevoel uit de 19e eeuw tot leven te wekken. Bovendien kijk je je ogen uit in de traditionele kraampjes, tijdens de folklore-optredens en nog veel meer!

De meest verrassende

Valkenburg, Nederland

+- 2u rijden

130 km 

 

Ooit al naar een ondergrondse kerstmarkt geweest? Daarvoor moet je in Valkenburg zijn! Hier vinden twee grote kerstmarkten plaats op een wel heel bijzondere locatie: de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De grotten zijn versierd met kerstlichtjes, staan vol met gedecoreerde kramen en bieden fijne snuisterijen, leuke (kerst)cadeaus en typische kerstlekkernijen aan.