20 geavanceerde rijhulpsystemenRenault Arkana

rijhulpsystemen

rijhulpsystemen - RenaultArkana E-Tech full hybrid

actieve rijhulp

Je kunt met volledige gemoedsrust de weg op dankzij deze assistent die adaptive cruise control combineert met het Stop & Go-systeem en rijbaancentrering. Het berekent de ideale remafstand en regelt de snelheid van je Renault Arkana op basis hiervan. In de file laat het systeem de auto automatisch stoppen en starten. Voor je veiligheid houdt het systeem je auto in het midden van de rijbaan.

ook

parkeerassistent

parkeerassistent - adas - Renault Arkana E-Tech full hybrid

camera voor 360°-zicht

Met een 360°-overzicht zijn al je manoeuvres een fluitje van een cent. De Renault Arkana is uitgerust met 4 camera's om je leven gemakkelijker te maken, omdat de volledige omgeving van de auto kunt zien.

ook

veiligheid

veiligheid - adas - Renault Arkana E-Tech full hybrid

noodstopbekrachtigingssysteem

Het actieve noodstopbekrachtigingssysteem helpt de bestuurder door te stoppen als er een voetganger voor of naast de auto loopt. Wel zo veilig.

lane departure warning - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

rear cross traffic alert

Achteruit een parkeerplaats verlaten is nu een eitje met de Renault Arkana. De sensoren nemen een naderend voertuig waar dat je misschien niet gezien hebt en waarschuwen je hiervoor.

lane departure warning - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

lane departure warning

Middels een camera op de voorruit achter de binnenspiegel detecteert het systeem als je per ongeluk over de doorgetrokken of onderbroken streep rijdt. Het systeem waarschuwt dan de bestuurder.

lane keeping assist - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

lane keeping assist

Het systeem corrigeert je door het stuur te draaien als je per ongeluk over een doorgetrokken streep dreigt te rijden zonder je richtingaanwijzer aan te zetten. Actief tussen de 70 en de 160 kilometer per uur.

automatisch grootlicht in-/uitschakelen - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

automatisch grootlicht in-/uitschakelen

Ervaar rijcomfort bij weinig licht. Een camera bovenin de voorruit analyseert de hoeveelheid licht en schakelt automatisch tussen dimlicht en groot licht.


blind spot warning - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

blind spot warning

Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij een snelheid van boven de 15 kilometer per uur en waarschuwt je als er zich voertuigen buiten je gezichtsveld begeven.

traffic sign recognition met snelheidswaarschuwing - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

traffic sign recognition met snelheidswaarschuwing

Het systeem informeert je over snelheidsbeperkingen via het openR-scherm en het heads-up-display. Er wordt een waarschuwing getoond als je de snelheidsbeperking overschrijdt, dankzij een camera die boven aan de voorruit is geplaatst.

traffic sign recognition - veiligheid - Renault Arkana E-Tech full hybrid

traffic sign recognition

Een camera leest de borden met de maximumsnelheid en laat ze tijdens je rit op het dashboard zien.