aandrijvingRenault Megane

Dankzij zijn eigen specifieke platform en innovatieve oplossingen combineert de Renault Megane E-Tech 100% electric actieradius, plezier en prestatie.

Het elektrische aandrijfsysteem is van Franse makelij en bevat geen zeldzame aardmetalen. De auto is het resultaat van een duurzaam ontwerpproces en een productie-ecosysteem in Europa.

Een combinatie van respect voor het milieu en rijprestatie voor een optimale elektrische beleving.

batterij

60 kWh

tot

470 km

actieradius overeenkomstig de WLTP-norm

vermogen

220 pk

koppel

300 Nm

batterij

40 kWh

tot

300 km

actieradius overeenkomstig de WLTP-norm

vermogen

130 pk

koppel

250 Nm

Vier goede redenen om over te stappen op elektrisch

rij compromisloos

Platform - Megane E-Tech 100% electric

elektrisch platform

Het modulaire AMPR MEDIUM-platform van Renault Megane E-Tech 100% electric biedt innovatieve configuraties om het gewicht te optimaliseren en een zeer laag zwaartepunt te creëren. Dit zorgt voor uitstekende prestaties en een responsieve rit.

Rijplezier - Megane E-Tech 100% electric

rijplezier

Dankzij de elektrische motor die tot 160 kW vermogen levert, het equivalent van 220 pk, wordt elke rit met Megane E-Tech 100% electric een krachtige, responsieve rijbeleving.

De wielen staan op de vier hoeken van de carrosserie, waardoor je scherp kunt sturen en een gecontroleerd chassis hebt voor extra wendbaarheid en een uitstekende wegligging. Jij bepaalt hoe je rijdt.

Rijcomfort- Megane E-Tech 100% electric

rijcomfort

Het langere platform van Megane E-Tech 100% electric en de bredere wielbasis verbeteren de stabiliteit en het rijcomfort. De passagiers hebben meer ruimte dankzij de vlakke vloer en profiteren van een uitstekende geluidsisolatie (isolatietechnologie tussen de batterij en de cabine om trillingen en rijgeluid te dempen, onder octrooi van Renault).

actieradius bij elektrisch rijden

Prestaties - Megane E-Tech 100% electric

elektrische prestaties

In Megane E-Tech 100% electric rijd je tot 300 km op de snelweg met een volledig geladen batterij. Dit is mogelijk door het design dat gericht is op actieradius, de bijzonder efficiënte motor en het slimme verbruiksbeheer.

Remmen met energieterugwinning - Megane E-Tech 100% electric

remmen met energieterugwinning

Het energieterugwinningssysteem van Megane E-Tech 100% electric zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen tijdens het vertragen of als je op de rem drukt. Vier niveaus van remmen met energieterugwinning, toegankelijk via de schakelflippers aan het stuur, passen zich aan de wegomstandigheden of de gewoontes van de bestuurder aan en vergroten de actieradius op effectieve wijze*.

*niet verkrijgbaar op de Evolution

Warmtebeheer - Megane E-Tech 100% electric

warmtepomp

De standaard verkrijgbare warmtepomp is gecombineerd met een systeem voor het terugwinnen van energie uit de motor en de batterij, om de actieradius van Megane E-Tech 100% electric te vergroten en het warmtecomfort voor de passagiers te verbeteren, in alle omstandigheden. Bijzonder nuttig in de winter.

flexibel opladen

AC-laden - Megane E-Tech 100% electric

AC-laden (wisselstroom)

Met zijn 22 kW oplader¹ kan je Renault Megane E-Tech 100% electric overal eenvoudig worden opgeladen. Elke stop is een gelegenheid om even te pauzeren en je auto op te laden: je laadt tot 50% actieradius bij in minder dan 1,5 uur². Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je bestemming te bereiken.

¹verkrijgbaar als optie of standaard, afhankelijk van het land

²afhankelijk van de batterij

meer informatie over de laadoplossingen
DC-laden - Megane E-Tech 100% electric

DC-laden (gelijkstroom)

Je kunt het DC-snellaadsysteem van de Renault Megane E-Tech 100% electric gebruiken op de Europese netwerken. Met 30 minuten* laden kun je alweer 1,5 uur rijden op de snelweg. 

De batterij 'met grote actieradius' heeft een verbeterde vermogenscurve die in de loop van de tijd stabieler is. Snelladen van 15 tot 80%, om 57 kWh bij te laden, neemt slechts 37 minuten in beslag.

 

*150 kW DC snellaadpunt voor 1,5 uur rijden op de snelweg met een gemiddelde snelheid van 110 km/u.

Oplaadtools - Megane E-Tech 100% electric

elektrisch rijden optimaliseren

Profiteer van verbonden functies die zijn ontworpen voor elektrisch rijden: De Megane E-Tech 100% electric heeft voorprogrammering van de batterijtemperatuur om sneller op te laden. Met een op Google Maps geprogrammeerde route met selectie van laadpunten, past de auto de batterijtemperatuur automatisch aan voor maximaal laadvermogen en adviseert je over het doelpercentage dat je kunt bijladen. Ideaal voor optimale ritten in de winter.

meer informatie over de routeplanner voor elektrische ritten

batterij en actieradius