een E-Tech 100% electric van Renault opladen

thuis of op het werk opladen

Je laadt je elektrische auto op via het lichtnet met behulp van de verschillende kabels die verkrijgbaar zijn. Als je een 7,4 kW AC enkelfasig of 11 kW AC driefasig stopcontact voor huishoudelijk gebruik hebt, dan kun je beter opladen. Als je een versterkt stopcontact hebt, is opladen wel mogelijk, maar dan verloopt dit langzamer.

onderweg opladen

Wat de aard van je rit ook mag zijn: je kunt met je elektrische auto terecht bij veel openbare laadpunten. In Europa zijn er meer dan 300.000 laadpunten beschikbaar en in Frankrijk zijn dat er 77.000. Deze laadpunten staan vermeld in de Mobilize Charge Pass en in de My Renault-app.

thuis laden

E-Tech 100% electric - individueel thuis laden

woon je in een huis?

Mobilize Power Solutions helpt je bij het installeren van je thuislaadoplossing. Bestel je laadoplossing bij de dealer wanneer je je nieuwe Renault E-Tech 100% electric koopt.

E-Tech 100% electric - opladen bij een appartementencomplex

woon je in een appartementencomplex?

Ontdek de installatie-oplossingen voor appartementencomplexen van onze partner ZEBorne. Zij zorgen overal voor! Zij dienen je aanvraag in bij de vereniging van eigenaren. Zij installeren het laadpunt. Zij sturen je alle details over je elektriciteitsverbruik.

E-Tech 100% electric - opladen bij een laadpunt van 7 kW of 11 kW AC - Renault

opladen bij een laadpunt van 7 kW of 11 kW AC

Ideaal voor een middellange stop, in ongeveer 2,5 uur bij een laadpunt van 7,4 kW opladen voor een aanvullende 100 km.

Speciaal ontworpen om sneller op te laden.

E-Tech 100% electric - opladen via een versterkt of standaard stopcontact - Renault

opladen via een versterkt of standaard stopcontact

  • binnen 7 uur opladen om 100 km toe te voegen aan de WLTP-actieradius via een standaard stopcontact;
  • binnen 10 uur opladen om 220 km toe te voegen aan de WLTP-actieradius via een versterkt stopcontact;
  • Als je geen speciale apparatuur beschikbaar hebt, dan is een versterkt stopcontact de oplossing. Dit is ontworpen om veilig stroom te leveren tot 3,7 kW (16 A);
  • de laatste optie is een standaard stopcontact, dat je het beste slechts af en toe kunt gebruiken. Dit is de langzaamste optie met een vermogen van 2,3 kW (10 A), zodat je sneller en volledig veilig je auto kunt opladen.
E-Tech 100% electric - laadkabels - Renault

kabel voor een openbaar laadpunt of thuislaadpunt

Je kunt je elektrische auto met deze specifieke laadkabel alleen opladen bij een speciaal laadpunt van 7 kW tot 22 kW. Bijvoorbeeld via een Wallbox, via het laadpunt van Mobilize Power Solutions of via openbare laadpunten.

Ideaal voor opladen tijdens een middellange stop (1 tot 3 uur), waarbij het laadpunt het laadproces permanent bewaakt.

E-Tech 100% electric - laadkabels - Renault

laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact

Deze kabel is bestemd voor incidenteel gebruik om je auto op te laden via een conventioneel huishoudelijk stopcontact als er geen andere snellere laadmogelijkheid beschikbaar is. De kabel is ook te gebruiken bij een versterkt huishoudelijk stopcontact van 16 A voor gemiddelde laadbehoeften.

De kabel zorgt voor een veilig laadproces en controle bij het opladen dankzij de ingebouwde communicatie-eenheid.

E-Tech 100% electric - laadkosten - Renault

Het opladen van een elektrische auto is kosteneffectiever dan het tanken van een auto met verbrandingsmotor.

Met de Renault Megane E-Tech 100% electric bedragen de gemiddelde kosten per 100 km naar inschatting ongeveer € 4 wanneer je de auto thuis oplaadt.

Thuis kun je profiteren van opladen tijdens daluren om de kosten te beperken. Download de Mobilize Smart Charge-app om thuis te profiteren van slim opladen.

onderweg opladen

E-Tech 100% electric - onderweg opladen

je elektrische auto onderweg opladen

Veel winkelcentra of openbare parkeergarages zijn voorzien van specifieke parkeerplaatsen met oplaadpunten, zodat je je elektrische auto kunt opladen. Buiten de reguliere parkeerkosten is deze dienst vaak gratis.

E-Tech 100% electric - opladen bij één van onze dealers - Renault

opladen bij één van onze dealers

Renault heeft meer dan 400 dealers in Frankrijk, waar je je batterij binnen slechts 1,5 uur kunt opladen tot 80% via de laadpunten.

E-Tech 100% electric - snelladen langs de snelweg - Renault

snelladen langs de snelweg

Er zijn veel laadpunten beschikbaar op het Franse snelwegennet. Onze partner Ionity heeft bijna 600 laadpunten, waar je kunt snelladen om je laadtijd tijdens lange ritten te optimaliseren.

E-Tech 100% electric - kabel voor openbare laadstations

kabel voor openbare laadstations tot max. 22 kW

De oplaadkabel die standaard met je auto wordt meegeleverd is universeel: hiermee kun je je auto opladen aan openbare en particuliere laadpunten tot 22 kW.

Openbare laadpunten zijn overal en er komen er steeds meer bij: bij winkelcentra, in stadscentra, bij kantoren, in parkeergarages en nog veel meer.

E-Tech 100% electric - ultrasnel laadpunt en bijbehorende kabel - Renault

Ultrasnel DC-laadpunt en bijbehorende kabel tot 50 kW

De kabels zijn ingebouwd in het laadpunt. Je hoeft alleen maar de start van de laadbeurt te bevestigen en je auto in te pluggen om heel snel wat kilometers aan de actieradius toe te voegen. In dit specifieke geval is de eindfitting van de aansluiting anders dan bij andere kabels. Al deze kabels kun je gebruiken voor je elektrische auto. Bij de Megane E-Tech 100% electric voeg je binnen 30 minuten 300 km WLTP of 200 km daadwerkelijke actieradius toe langs de snelweg*.

* Buitentemperaturen hebben invloed op het maximale vermogen dat de batterij accepteert en daarmee dus ook op de oplaadtijd.

E-Tech 100% electric - Mobilize Charge Pass

Mobilize Charge Pass

Met de Mobilize Charge Pass vind je direct het dichtstbijzijnde beschikbare openbare laadpunt binnen het grootste laadnetwerk van Europa.

E-Tech 100% electric - My Renault-app

My Renault-app

Plan je ritten op basis van de benodigde laadbeurten en bedien je elektrische auto op afstand door het opladen van de batterij te plannen.

E-Tech 100% electric - kosten - Renault

Als je onderweg bent, dan raden we je aan om je elektrische auto op te laden bij een openbaar laadpunt. De laadkosten variëren al naar gelang de exploitant. De kosten kunnen op verschillende manieren opgebouwd worden: per verbruikte kWh, per verbruikte tijd of beide tegelijk.

De laadkosten bedragen naar schatting gemiddeld € 0,50 per kWh.

Met de Mobilize Charge Pass laad je je elektrische auto eenvoudig op via het netwerk van Europese en Franse openbare laadpunten en kun je kosten daarvoor eenvoudig betalen.

Goede laadpraktijken voor een batterij die lang meegaat

Laadtips

Opladen is een belangrijk onderdeel van je 100% elektrische dagelijkse leven.

Met deze tips maak je je dagelijkse routine praktischer, kosteneffectiever én groener.

de laadtijden

al je vragen over opladen

ontdek ook