de voordelen van E-Tech electric van Renault

voordelig

Elektrische auto's zijn minder duur om te rijden, aangezien elektriciteit minder kost dan brandstof. Ook het onderhoud van een elektrische auto is tot wel 30% goedkoper, vanwege het eenvoudigere design.

stil en dynamisch

Een elektrische auto rij je met ongekend comfort. Dynamische pick-up en soepele, stille acceleratie voor een ontspannen rit.

milieuvriendelijk

De elektrische auto vervuilt niet als je er in rijdt. Aangezien de auto geen fossiele brandstoffen gebruikt, worden de CO₂-emissies en luchtverontreinigende stoffen tijdens de levensduur aanzienlijk verminderd. De enige uitstoot is afkomstig van de productie van de auto.

voordelig

De gebruikskosten van een elektrische auto zijn gemiddeld drie keer lager dan die van een auto met verbrandingsmotor.


Een volledige laadbeurt kost minder dan een tank brandstof voor een auto met verbrandingsmotor. Daarnaast maakt de mogelijkheid om overheidssubsidies te ontvangen een elektrische auto de meest kosteneffectieve keuze voor je dagelijkse ritten.


Om een afstand van 100 km af te leggen verbruikt een elektromotor tussen de 15 en 20 kWh. Dat komt neer op ongeveer € 4 (met een gemiddelde kostprijs van € 0,25/kWh in Europa).


Voor dezelfde afstand verbruikt een auto met verbrandingsmotor gemiddeld 6,5 liter. Dat komt op zijn beurt neer op een gemiddelde kostprijs van € 12,50 als de brandstofprijs € 1,90 per liter bedraagt.

E-Tech 100% electric - onderhoudskosten - Renault

lagere onderhoudskosten

Een elektrische auto heeft geen oliefilter, riemen of bougies. De motor is eenvoudiger en bevat minder onderdelen.

Het onderhoud van een elektrische auto is derhalve tot wel 30% goedkoper dan dat van een auto met verbrandingsmotor (gedurende de eerste 3 jaar).

E-Tech 100% electric - een elektrische auto doorverkopen

gemakkelijker door te verkopen

De elektrische auto is betrouwbaar en heeft een batterij die vele jaren mee gaat met een uitgebreid kilometrage. Onze batterijen hebben een garantie van 8 jaar en 160.000 km. Een elektrische auto is dan ook veelgevraagd op de huidige markt en is dan ook gemakkelijk door te verkopen.

E-Tech 100% electric - zakelijke voordelen

een investering voor je bedrijf

Naast de praktische en milieugerelateerde voordelen heeft een volledig elektrische bedrijfsauto ook een economisch voordeel.

 

Belastingvoordelen, lagere belastingen in veel landen, minder lasten, lagere verzekeringspremies en nog veel meer. Kortom een slimme investering voor je bedrijf.

meer informatie over de belasting van professionele E-Tech voertuigen

stil en dynamisch

Een elektrische auto rijden biedt krachtige, soepele rijprestaties zonder trillingen, geuren of motorgeluid.

E-Tech 100% electric - rijplezier - Renault

stilte op de weg

De elektromotor maakt geen lawaai. Zonder vervelend lawaai in de cabine kun je nog meer ontspannen genieten van de rit.

prestaties op de weg

Elektrische auto's zijn sneller te starten en hebben een dynamischere pick-up dan auto's met verbrandingsmotor.

Een scherpe acceleratie en de automaat zorgen voor een even soepele als aangename rit.

milieuvriendelijk

Zonder CO2-uitstoot tijdens het rijden en met gebruik van hernieuwbare energiebronnen en recyclebare batterijen is de elektrische auto bij uitstek de auto van de toekomst.

E-Tech 100% electric - verbruik - Renault

verbruik

Als je vertraagt of stopt, dan verbruikt de elektrische auto geen energie - in tegenstelling tot een verbrandingsmotor die tot wel 1 l/u kan verbruiken.

De elektromotor heeft een efficiëntie van ongeveer 90% en energieterugwinning tijdens het remmen, waardoor deze veel kosteneffectiever is tijdens de veelvuldige stoppen, starten en optrekken in files.

E-Tech 100% electric - uitstoot - Renault

uitstoot

Geen. Geen uitstoot tijdens het gebruik. Geen CO2 of luchtverontreinigende stoffen* die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Op vertoon van de speciale sticker voor elektrische auto's mag je tijdens vervuilingspieken gewoon rijden.

*in overeenstemming met de WLTP-certificeringscyclus

E-Tech 100% electric - hernieuwbare energie - Renault

hernieuwbare energie

Een elektrische auto kan rijden op 100% hernieuwbare energie.

Er zijn genoeg écht milieuvriendelijke manieren om je elektrische auto op te laden: een groene stroomleverancier voor je laadpunten thuis, een openbaar laadpunt met hernieuwbare energie of zonne-energie opgewekt via een PV-installatie.

E-Tech 100% electric - recycling - Renault

tweede leven en recycling

De batterij van een elektrische auto heeft meerdere levens. Het tweede leven van een batterij begint gemiddeld na 10 tot 15 jaar of wanneer de laadcapaciteit van de batterij tot onder de 70% daalt. De batterij kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden om de energie op te slaan die windturbines produceren. De laatste fase in het leven van een batterij is recycling. Al deze fases vloeien voort uit het Refactory-project dat is geïmplementeerd in de eerste fabrieken die zich richten op de circulaire economie (Flins in 2021 en Sevilla sinds 2023).

jouw vragen over de voordelen van het overstappen op elektrisch rijden

ontdek ook