E-Tech 100% electric aandrijfsysteemRenault Scenic

Dankzij zijn eigen specifieke platform en innovatieve oplossingen combineert Renault Scenic E-Tech 100% electric actieradius, plezier en prestatie.

Het elektrische aandrijfsysteem, ontworpen zonder zeldzame aardmetalen, wordt in Frankrijk gemaakt. De auto is het resultaat van een duurzaam ontwerpproces en een productie-ecosysteem in Europa.

Een combinatie van respect voor het milieu en rijprestatie voor een optimale elektrische beleving.

E-Tech 100% electric aandrijfsysteem

220 pk

ook verkrijgbaar met 170 pk

verbruik vanaf

16,8 kWh

/100 kmuitvoering met een grote actieradius (87 kWh) - uitvoering met een comfortabele actieradius (60 kWh) van 16,3 kWh/ 100

tot

625 km

actieradiusovereenkomstig de WLTP-norm

Vier goede redenen om over te stappen op elektrisch

Scenic E-Tech 100% electric kan overal worden opgeladen met wissel- of gelijkstroom, een thuisstopcontact of een snellaadpunt.
Met een WLTP¹-actieradius van maximaal 625 km kom je verder voor minder geld.
Neem een thuislaadpunt met Mobilize Power Solutions. En bestel je gratis Mobilize Charge Pass om eenvoudig op te laden onderweg.
De nauwkeurige besturing, het lagere gewicht en het lage zwaartepunt dragen allemaal bij aan de dynamische prestaties waarmee Scenic E-Tech 100% electric een nieuwe definitie geeft aan rijplezier.

¹certificeringsprocedure in gecombineerde cyclus (Worldwide Light Test Procedure).

rij compromisloos

Platform - Renault Scenic E-Tech 100% electric

elektrisch platform

Renault Het modulaire CMF-EV-platform van Scenic E-Tech 100% electric met zijn vernieuwende configuraties, biedt een geoptimaliseerd gewicht en een zeer laag zwaartepunt. Dit zorgt voor een dynamische en responsieve rijbeleving.

Rijplezier - Renault Scenic E-Tech 100% electric

rijplezier

Dankzij de elektrische motor die tot 160 kW vermogen levert, het equivalent van 220 pk, wordt elke rit met Scenic E-Tech 100% electric een dynamische, responsieve rijbeleving.

De scherpe besturing - de wielen staan op de vier hoeken van de carrosserie - en de gecontroleerde beweging van het chassis, zorgen voor wendbaarheid en een uitstekende wegligging. Jij bepaalt hoe je rijdt.

Rijcomfort - Renault Scenic E-Tech 100% electric

rijcomfort

Het langere platform van Scenic E-Tech 100% electric en de bredere wielbasis verbeteren de stabiliteit en het rijcomfort. De passagiers hebben meer ruimte dankzij de vlakke vloer en profiteren van een uitstekende geluidsisolatie (isolatietechnologie tussen de batterij en de cabine om trillingen en rijgeluid te dempen, onder octrooi van Renault).

een elektrische actieradius die bij je rit past

Prestatie - Renault Scenic E-Tech 100% electric

elektrische prestatie

In Scenic E-Tech 100% electric rijd je tot 370 km op de snelweg met een volledig geladen batterij. Dit is mogelijk door het design dat gericht is op actieradius, de bijzonder efficiënte motor en het slimme verbruiksbeheer.

remmen met energieterugwinning - Renault Scenic E-Tech 100% electric

remmen met energieterugwinning

Het energieterugwinningssysteem van Scenic E-Tech 100% electric zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen tijdens het vertragen of als je op de rem drukt. Vier niveaus van remmen met energieterugwinning, toegankelijk via de schakelflippers aan het stuur, passen zich aan de wegomstandigheden of de gewoontes van de bestuurder aan en vergroten de actieradius op effectieve wijze*.

*niet verkrijgbaar op de Evolution

Warmtebeheer - Renault Scenic E-Tech 100% electric

warmtepomp

De standaard verkrijgbare warmtepomp is gecombineerd met een systeem voor het terugwinnen van energie uit de motor en de batterij, om de actieradius van Scenic E-Tech 100% electric te vergroten en het warmtecomfort voor de passagiers te verbeteren, in alle omstandigheden. Bijzonder nuttig in de winter.

Actieradiuswidget - Renault Scenic E-Tech 100% electric

je actieradius kennen

Een widget op je dashboard helpt je bij je ritten in de stad en op de snelweg. Hij geeft je een geschatte actieradius op basis van je rijstijl en het laadniveau van de batterij van je Scenic.

flexibel opladen

AC-laden - Renault Scenic E-Tech 100% electric

AC-laden (wisselstroom)

Met zijn 22 kW oplader¹ kan je Renault Scenic E-Tech 100% electric overal eenvoudig worden opgeladen. Elke keer dat je stopt is een gelegenheid om op te laden: je laadt tot 50% actieradius bij in minder dan 2 uur². Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je bestemming te bereiken.

¹verkrijgbaar als optie of standaard, afhankelijk van het land

²afhankelijk van de batterij

meer informatie over de laadoplossingen
DC-laden - Renault Scenic E-Tech 100% electric

DC-laden (gelijkstroom)

Renault Scenic E-Tech 100% electric is perfect geschikt voor lange ritten, reizen en vakanties. Het DC-snellaadsysteem kan worden gebruikt op de Europese netwerken en kan tot 2 uur rijden op de snelweg bijladen in 30 minuten*. 

De batterij 'met grote actieradius' heeft een verbeterde vermogenscurve die in de loop van tijd stabieler is. Snelladen van 15 tot 80%, om 57 kWh bij te laden, neemt slechts 37 minuten in beslag.

 

*150 KW DC snellaadpunt voor 2 uur rijden op de snelweg met een gemiddelde snelheid van 110 km/h.

Oplaadtools - Renault Scenic E-Tech 100% electric

elektrisch rijden optimaliseren

Profiteer van verbonden functies die zijn ontworpen voor elektrisch rijden: Scenic E-Tech 100% electric heeft voorprogrammering van de batterijtemperatuur om sneller op te laden. Met een op Google Maps geprogrammeerde route met selectie van laadpunten, past de auto de batterijtemperatuur automatisch aan voor maximaal laadvermogen en adviseert je over het doelpercentage dat je kunt bijladen. Ideaal voor optimale ritten in de winter.

meer informatie over de routeplanner voor elektrische ritten

batterijen: een selectie op maat

Voordelen - Renault Scenic E-Tech 100% electric

een serie voor elk gebruik

De batterijen voor de Scenic zijn verkrijgbaar in twee maten:

- de batterij van 87 kWh met een grote actieradius van max. 625 km (WLTP-norm) Perfect voor alle ritten, waaronder tot 370 km op de snelweg zonder opladen (vertrek met een volle batterij).

- de batterij van 60 kW met een comfortabele actieradius is geschikt voor dagelijks gebruik met een actieradius van 430 km (WLTP-norm), maar indien nodig kun je ook de snelweg nemen.

Expertise en repareerbaarheid - Renault Scenic E-Tech 100% electric

Repareerbaarheid en duurzaamheid

De batterij, die specifiek is aangepast voor het AMPR MEDIUM-platform, is ecologisch ontworpen om eenvoudig te kunnen worden gerepareerd en gerecycled.

De elektrische expertise die Renault in meer dan 10 jaar heeft opgebouwd, helpt de levensduur van de batterij te maximaliseren: deze heeft een garantie van acht jaar of 160.000 km.

 

⁸ Batterij bestaand uit 12 modules die elk afzonderlijk in meer dan 20 reparatiecentra in Europa vervangen kunnen worden.

Veiligheid - Renault Scenic E-Tech 100% electric

veiligheid, om gemakkelijk te hulp te schieten

Verschillende exclusieve systemen beveiligen de batterijen en maken het gemakkelijker om te hulp te schieten.

'Fireman Access' helpt de hulpdiensten een batterijbrand te blussen, in enkele minuten.

De SD Switch ontkoppelt de batterij van het hoogspanningsnetwerk zodat de brandweer geen elektrisch risico loopt.

meer informatie over de SD Switch
Recyclebaarheid - Renault Scenic E-Tech 100% electric

recycling en hergebruik

Aan het einde van de levensduur van de auto, kan de batterij afhankelijk van de staat ervan, worden hergebruikt, opnieuw worden gebruikt om energie op te slaan voor andere doeleinden of worden gerecycled. Meer dan 90% van het kobalt, nikkel en lithium wordt dan in een gesloten lus* gerecycled om nieuwe batterijen te produceren.

 

* De gesloten lus-recycling van meer dan 90% van het kobalt, nikkel en lithium wordt opgezet door The Future Is NEUTRAL (een filiaal van de Renault Group specifiek gericht op de circulaire economie) en zijn partners. Het zal operationeel zijn vanaf 2027.