opladenMet Renault Scenic laad je flexibel zowel thuis, bij je bedrijf of onderweg.

Snelladen onderweg met DC-laadpunten

Met de Scenic reis je in alle vrijheid. Met een volledig geladen batterij en 30 minuten bijladen op een DC-snellader (150 kW minimum) tijdens je rit kun je tot 600 km¹ op de snelweg rijden.

standaard opladen onderweg met AC-laadpunten

Omdat bijna 90% van de laadpunten in Europa 22 kW of minder levert, heb je altijd een mogelijkheid om je auto op te laden. Dankzij de 22 kW-lader van de Scenic kun je je auto eenvoudig waar dan ook opladen. Laad snel 50% van je actieradius bij in ongeveer 2 uur op de batterij met grote actieradius of anderhalf uur op de standaardbatterij

thuis laden

Laad je Scenic gemakkelijk op je thuisnetwerk op met een wallboxlaadpunt, op een versterkt stopcontact of af en toe op een gewoon stopcontact. Je laadt hem elke dag op een speciaal laadpunt van 7,4 kW op van 15 tot 80% in ongeveer 8 uur 30.

waar ben je naar op zoek?

installatie van een laadstation en services

mobilize smart charge - Renault Scenic E-Tech 100% electric

slim thuis opladen

Laad thuis op en bespaar geld met de gratis Mobilize Smart Charge-app. Je app plant het laden van je auto automatisch in daluren voor de beste tarieven. Hij helpt ook het elektriciteitsnet in evenwicht te houden en de integratie van hernieuwbare energiebronnen te bevorderen. Je flexibiliteit wordt beloond met een cashbacksysteem.

mobilize charge pass - Renault Scenic E-Tech 100% electric

je auto overal in Europa opladen

Met de Mobilize Charge Pass kun je je auto overal in Europa opladen: je hebt de keuze uit 500.000 laadpunten in 25 landen en 2300 laadpunten met zeer hoog vermogen binnen het Ionity-netwerk. Je kunt de kenmerken en de beschikbaarheid ervan controleren en eenvoudig betalen, met één enkel abonnement.

kabels en apparatuur

Thuis, bij je bedrijf of onderweg heb je met Renault Scenic E-E-Tech 100% electric een van de hoogste niveaus van laadflexibiliteit op de markt. De auto wordt geleverd met een laadkabel modus 3 die je kunt gebruiken op een thuislaadpunt of bij een openbaar laadpunt. Als optie zijn andere kabels verkrijgbaar.

laadtijd

Hieronder staan de oplaadtijden voor een aanbevolen dagelijks oplaadbereik. De waarden zijn gegeven in optimale omstandigheden. Meer informatie beschikbaar op de simulator.

installatietype minimaal vermogen bij een laadpunt voeding voertuiglader benodigde kabel batterij opladen laadtijden²
batterij voor comfortabele actieradius (60 kWh) batterij voor lange afstanden (87 kWh)

openbaar snellaadstation (DC)

 

150kW 130/150kW DC¹ kabel van laadpunt

15-80% 32min 37 min
openbaar laadpunt

22kW 22kW AC laadkabel modus 2, meegeleverd 15-80% 1h50 3h00
thuislaadpunt 7,4kW 15-80% 6h01 8h27
openbaar laadpunt

22kW 7.4kW AC laadkabel modus 2, meegeleverd 15-80% 6h01² 8h27²
thuislaadpunt 7,4kW 15-80% 6h01³ 8h27³

¹ Met de comfortaccu is het maximale piekvermogen 130 kW. Met de accu voor het lange bereik is het maximale piekvermogen 150 kW. Ter herinnering: tijdens het gelijkstroom opladen is het vermogen niet lineair en verandert het afhankelijk van de laadstatus en de accutemperatuur.

² Het maximale piekvermogen varieert volgens de voertuigversie (zie configurator). Ter herinnering: tijdens een gelijkstroomlading is het vermogen niet lineair en evolueert het voornamelijk in functie van de laadtoestand en de temperatuur van de batterij.

³ laadvermogen haalbaar met AC-lader aan boord, afhankelijk van land en opties

FAQ

meer informatie nodig?

¹ onder optimale omstandigheden, met gebruik van Google Maps, gemiddelde snelheid 110 km/h