E-Tech 100% electric - onderhoud

E-Tech 100% electric - onderhoud - Renault

onderhoud van elektrische auto's

Voor het onderhoud van E-Tech 100% electric-aandrijfsystemen is specifieke expertise noodzakelijk. De vakmensen in ons netwerk zijn getraind om aan deze auto's te werken. Zij controleren alle elementen die jouw veiligheid en comfort garanderen.

Hoewel een elektrisch auto minder onderhoud nodig heeft, raden we je aan om je auto eens per jaar binnen ons netwerk te laten checken.

bespaar op de gebruikskosten

E-Tech 100% electric - slijtageonderdelen - Renault

minder slijtageonderdelen

Bij elektrische auto's hoeven er geen filters, riemen of bougies vervangen te worden, waardoor er een stuk minder onderhoud nodig is dan bij een auto met verbrandingsmotor. Daarnaast slijten de remblokken minder bij remmen met energieterugwinning.

Onderhoud simpel gemaakt!

E-Tech 100% electric - kostenefficiënt onderhoud - Renault

kostenefficiënter onderhoud

De onderhoudskosten van een elektrische auto in Frankrijk bedragen na 3 jaar 23% minder dan die van een gelijkwaardig model met verbrandingsmotor.

Na meer dan 6 jaar gebruik kan dit verschil oplopen tot maar liefst 50% in vergelijking met een model met verbrandingsmotor.

5 feiten over het onderhoud van een E-Tech 100% electric

Onze experts volgen regelmatig trainingen om de prestaties van je elektrische auto te optimaliseren.

De betrouwbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en doorverkoopwaarde van je E-Tech 100% electric zijn onze absolute topprioriteiten.

E-Tech 100% electric - services - Renault
  • software-updates

   Als je onze werkplaats bezoekt, dan zorgen onze experts ervoor dat alle systeemupdates worden uitgevoerd, zodat je alle functies van je auto met een gerust hart kunt gebruiken.

  • tractiebatterij

   Onze experts controleren een groot aantal onderdelen om de levensduur en prestaties van je batterij te optimaliseren. Ze voeren met name hoogspanningsbedradingstests uit, inspecteren het laadsysteem grondig en onderzoeken de tractiebatterij en diens beschermende behuizing.

  • banden en onderstel

   Onze experts controleren ook de onderdelen van het onderstel, zoals het regeneratieve-remsysteem, de stuurinrichting, de ophanging, de schokdempers en de bandenspanning.

  • luchtkwaliteit en airconditioning

   Afhankelijk van hoe je je auto gebruikt - bijvoorbeeld voornamelijk in een stedelijke omgeving, waar de lucht soms verzadigd is met fijne deeltjes - is het cruciaal om het interieurfilter regelmatig te vervangen, bij voorkeur elk jaar.

  • koel- en remvloeistoffen

   Aanwezig in de E-Tech 100% electric-auto's garanderen deze optimale veiligheid op elk niveau. Remvloeistof is bijvoorbeeld cruciaal voor het remsysteem van je auto om te zorgen dat de ABS en ESP goed werken.

services en acties voor elektrische auto's

een ecosysteem van connected services

Met connected services van Renault is het onderhoud van je elektrische auto altijd een fluitje van een cent. Op basis van de gegevens van de connected services van je auto, krijg je een paar weken van tevoren een waarschuwing voor de datum waarop het onderhoud aan je auto moet plaatsvinden via je My Renault-klantenzone.

experts op het gebied van elektrische auto's

E-Tech 100% electric - netwerk

Het Renault-netwerk

Op basis van meer dan 10 jaar ervaring zijn de 30.000 medewerkers van het Renault-netwerk getraind om elektrische auto's te beheren. De dichtstbijzijnde Renault-garage beschikt daarom over al het gereedschap en de kwalificaties die noodzakelijk zijn om alle Renault E-Tech-modellen te onderhouden en te repareren.

Momenteel telt het Renault-netwerk meer dan 1000 Renault E-Tech-expertisecentra. Hiermee is dit het grootste netwerk van specialisten op het gebied van elektrische auto's in Europa.

Jouw vragen over onderhoud

ontdek ook