veiligheidsfunctiesRenault Rafale

geavanceerde rijhulpsystemen

Als onderdeel van het Human First-programma heeft Renault 32 geavanceerde rijhulpsystemen ontwikkeld om het rijden veiliger te maken en om jou meer gemoedsrust te geven.

rijhulpsystemen

park assist

veiligheidssystemen

veiligheid voor de bestuurder en passagiers

Renault Rafale is uitgerust met baanbrekende innovaties uit het Human First-programma. Deze innovaties garanderen jouw veiligheid op elk moment en bieden oplossingen die jou ondersteunen, begeleiden én beschermen.

Renault Rafale E-Tech hybrid - Safety Score en Safety Coach

Safety Score en Safety Coach

Ter bevordering van veilig rijden:

 

  • de veiligheidsscore analyseert de gegevens over de snelheid, de rijbaanpositie en de veiligheidsafstand tijdens ritten. Na elke rit krijgt de bestuurder de score te zien op een schaal van 0 tot 100, samen met persoonlijke tips ter verbetering van de rijvaardigheid.
 
  • Aan de hand van de Safety Score-gegevens geeft de Safety Coach tips om je te helpen betere rijgewoonten te ontwikkelen.
Renault Rafale E-Tech hybrid - Active Emergency Brake

noodrembekrachtiging na ongevallen

Dit systeem is ontwikkeld om secundaire botsingen bij een aanrijding te voorkomen of tot een minimum te beperken. Het systeem remt automatisch om de auto tot stilstand te brengen, tenzij de bestuurder de auto weer onder controle krijgt*.

 

 

*door te remmen of te versnellen

Renault Rafale E-Tech hybrid - Renault QRescue

Renault QRescue: tijd besparen voor de hulpdiensten

Met een QR-code op de voor- en achterruit geeft Renault QRescue de brandweer onmiddellijk toegang tot het technische gegevensblad van de auto. Dit draagt bij aan een snelle en veilige ingreep door de hulpdienst. Hiermee kunnen tot wel 15 kostbare minuten bespaard worden bij het verzorgen van slachtoffers binnen 'het gouden uur'*.

 

 

*het kritieke tijdsvenster na een ongeval waarin de eerstehulpverleners de gewonden naar het ziekenhuis dienen te brengen.