veiligheidsfuncties

meer dan 29 veiligheidsfunctiesRenault Symbioz

inclusief

geavanceerde rijhulpsystemen

Met meer dan 29 geavanceerde rijhulpsystemen is de Renault Symbioz de beste keuze voor in de stad of daarbuiten. Hij is niet alleen ultra-veilig en supercomfortabel, ook parkeren is een fluitje van een cent.


* voorspellende assistent voor zuinig rijden beschikbaar vanaf 2025

parkeren

rijden

veiligheid

passieve veiligheid

In het speciale onderzoekslaboratorium en door middel van het Human First-programma ontwikkelt Renault voortdurend nieuwe en innovatieve veiligheidsfuncties. Deze passieve veiligheidsinnovaties hebben bijgedragen aan vijf keer minder verkeersdoden.

Renault Symbioz - Safety Score en Safety Coach

safety score

De veiligheidsscore van de Renault Symbioz analyseert voor elke rit je rijgewoonten: snelheid, traject en remafstanden. Op basis van deze gegevens geeft het systeem je een score van 0 tot 100. Ook krijg je persoonlijke tips om je rijstijl nóg veiliger te maken.

Renault Symbioz - automatisch remmen na een ongeval

automatisch remmen na een ongeval

Na een botsing laat het systeem de Renault Symbioz automatisch remmen om de controle te behouden en een aanrijding tussen meerdere auto's te voorkomen. Door de auto te stoppen of af te remmen, helpt het een mogelijke secundaire botsing te voorkomen of de ernst van een eventuele aanrijding te verminderen.

Renault Symbioz - versterkte structuur en airbag

versterkte structuur en airbag

De structuur van de Renault Symbioz maakt gebruik van materialen met een hoge energie-opnemingscapaciteit bij schokken aan voor-, zij- of achterkant. Het doel is het vermijden van ernstige vervorming van de structuur. Specifieke systemen en meerdere airbags in de Renault Symbioz bieden alle passagiers optimale bescherming in geval van een botsing.

Alt Image C29

QRescue

Met een QR-code op de voor- en achterruit geeft Renault QRescue de brandweer onmiddellijk toegang tot de technische specificaties van de auto. Zo vinden hulpverleners alle informatie die ze nodig hebben om snel en veilig in actie te komen.