14 geavanceerde rijhulpsystemen RENAULT GRAND KANGOO

Dankzij de 14 rijhulpsystemen rijd je in alle rust. Ze maken deel uit van het Renault human first-veiligheidsprogramma en zorgen ervoor dat je nog meer ontspannen en veiliger onderweg bent.

ook beschikbaar op de Renault Grand Kangoo

Rijhulpsystemen beschrijving
snelheidsregelaar bij bergafwaarts remmen Je stelt een maximale snelheid voor je wagen in en het systeem houdt deze aan, ook bij een kleine hellingsgraad.
rijstrookwaarschuwing Als je vanaf een snelheid van 70 km/u een (on)onderbroken lijn overschrijdt zonder de richtingaanwijzers in te schakelen, stuurt het systeem bij zodat je auto op de huidige rijstrook blijft rijden.
verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwing Dankzij de camera bovenaan de voorruit brengt het systeem je in real time op de hoogte van snelheidsbeperkingen. Hij waarschuwt je als je te snel rijdt. 
aandachtswaarschuwing voor de bestuurder Het systeem waarschuwt je als je vermoeid of minder alert bent.
afstandsregeling De radar vooraan berekent in real time de veilige afstand tot je voorligger en geeft eventuele risico's weer op het dashboard.
rijhulp voor aanhangwagen Het systeem detecteert en corrigeert trillingen die worden veroorzaakt door het trekken van een aanhangwagen in specifieke rijomstandigheden.
automatische omschakeling van grootlichten naar dimlichten Dankzij een camera bovenaan de voorruit analyseert het systeem de lichtstroom in real time, rekening houdend met de omgevingsverlichting en het verkeer. Indien nodig past het de lampen automatisch aan.
handsfree parkeren Het handsfree parkeersysteem identificeert automatisch een geschikte parkeerplaats (parallel, schuin of dwars), bepaalt het ideale traject voor je wagen en stuurt in jouw plaats. Jij houdt de volledige controle over het gas- en rempedaal, zodat het parkeermanoeuvre in alle veiligheid wordt uitgevoerd.
achteruitrijcamera Als je in achteruit schakelt, toont het scherm je in real time de begeleidingslijnen voor gemakkelijk en veilig manoeuvreren.
vertrekhulp op hellingen Bij een hellingsgraad groter dan 3% wordt het systeem automatisch ingeschakeld zodra je de remmen 2 seconden inhoudt.