Als wereldwijde pionier en Europese marktleider op het gebied van elektrische voertuigen lanceert Renault nu nieuwe Kangoo Van E-Tech electric. Het startschot voor de vernieuwing van ons gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen.

nieuwe batterij

Nieuwe Kangoo Van E-Tech electric heeft een vernieuwde lithium-ionbatterij, bestaande uit acht onafhankelijke en eenvoudig te herstellen modules. Ze biedt een 100 procent bruikbare capaciteit van 45 kWh. Zo bekomt deze innovatieve bedrijfswagen een autonomie tot 300 kilometer (WLTP-cyclus). Dat rijbereik volstaat voor gebruikers van bestelbreaks om de meeste van hun dagelijkse zakelijke verplaatsingen te doen. Bovendien garandeert het de laagste gebruikskosten.

 

Op de versies met een 22 kW-lader beschikt de batterij over een vloeistofkoeling en een elektrische weerstand, waardoor ze steeds binnen het juiste temperatuurbereik kan worden gebruikt. Dat is goed nieuws voor zowel het rijbereik als de oplaadtijd.

 

De batterijen genieten een garantie van acht jaar of 160.000 kilometer. Binnen deze periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent (SoH).

 

Om de batterij op te laden, biedt nieuwe Kangoo Van E-Tech electric de keuze uit drie soorten laders.

 

Standaard worden twee types van geïntegreerde laders (ook wel Wallbox genoemd) aangeboden:

  • Een driefasige 11 kW-lader, geschikt voor alle types van opladen thuis.
  • Een driefasige 22 kW-lader voor versneld laden aan openbare laadpalen.

 

Als optie kan de lader van 22 kW worden aangevuld met een snellader van 80 kW DC (gelijkstroom) om in 30 minuten 170 km rijbereik te recupereren (WLTP-cyclus).

 

Wanneer nieuwe Kangoo Van E-Tech electric wordt aangesloten op een Wallbox van 11 kW, wordt de batterij in 2 uur en 40 minuten opgeladen van 15 tot 80 procent. Op een Wallbox van 7,4 kW gebeurt dit in minder dan 6 uur.

makkelijk opladen

Je wil met je zaak de overstap maken naar elektrisch rijden? Er bestaan heel wat oplossingen om daar het beste uit te halen.

 

Mobilize power solutions

De krachtbron van het systeem is het derde generatie Snapdragon Automotive Cockpit-platform met een 8 core-processor. Dit ontwikkelde Renault samen met Qualcomm. En de resultaten mogen er zijn: de beweging op het scherm is acht keer vloeiender dan bij de vorige generatie. Bovendien werkt de connectiviteit buitengewoon goed voor alle mogelijke technologieën die nodig zijn voor de rijbijstands- en veiligheidssystemen.

 

Mobilize charge pass

Laad je Kangoo Van E-Tech electric onderweg makkelijk en snel op met de Mobilize charge pass. Gebruik je smartphone om openbare laadpunten te vinden en te controleren of ze beschikbaar zijn. Profiteer van speciale tarieven en betaal veilig voor je laadbeurten.

 

Mobilize smart charge

Geniet van de voordelen van slim opladen. Gebruik Mobilize smart charge om op het beste moment te laden. Gebruik de app om je laadtijden te plannen. Je Kangoo Van E-Tech electric wordt automatisch opgeladen wanneer de elektriciteitsbehoefte het laagst is, om jouw CO2-voetafdruk te verkleinen met de goedkoopste en groenste energie.

sterke elektromotor

Nieuwe Kangoo Van E-Tech electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel rijgedrag in alle omstandigheden. Een Eco-modus die het vermogen en de maximumsnelheid van het voertuig beperkt en het rijbereik optimaliseert. Je gebruikt dit best bij een licht beladen voertuig.

regeneratief remsysteem

Het regeneratieve remsysteem biedt de keuze uit drie recuperatie modi:

  • Sailing: modus met beperkte regeneratie, geschikt voor snelwegen en autowegen.
  • Drive: modus met standaard regeneratie voor uiteenlopende omstandigheden. Wanneer je het gaspedaal loslaat, krijg je ongeveer dezelfde vertraging als bij een wagen met benzinemotor.
  • Brake: modus met maximale regeneratie, voor gebruik in files en in de bergen.

 

In nieuwe Kangoo Van E-Tech electric wordt het klassieke hydraulische remsysteem aangevuld met een ARBS-systeem (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert.

 

De verschillende combinaties van rijprogramma's en remmodi bieden de bestuurder de keuze tussen zes verschillende rijervaringen die het comfort en rijbereik optimaliseren naargelang zijn gebruik en de rijomstandigheden.

 

De informatie met betrekking tot de geselecteerde rijmodus, het beheer van het elektrisch vermogen en de rijhulpsystemen is gegroepeerd in een volledig digitaal en personaliseerbaar 10”-dashboard in kleur, dat als optie verkrijgbaar is.

superpratisch

Het ingenieuze en unieke ‘Open Sesame by Renault’-systeem verzekert de breedste zijdelingse laadopening op de markt (1,45 meter). Het innovatieve inklapbare interieurimperiaal ‘Easy Inside Rack’ zorgt voor nog meer ruimte. Dankzij de drie voorzetels met neerklapbare rugleuning in het midden kan je een mobiel kantoor creëren. En tot slot is er de bijna 60 liter aan opbergruimte in de cabine, waaronder de ‘Renault Easy Life’-opberglade. Kortom, Kangoo Van E-Tech electric is het meest praktische bedrijfsvoertuig dat je je kan indenken.

groot laadcapaciteit

De batterij, die zich onder de vloer van de wagen bevindt, heeft geen invloed op de laadcapaciteiten. Zo biedt de versie L1 een nuttig laadvolume tot 3,9 m3, een nuttig laadvermogen van 600 kilogram en een sleepvermogen van 1.500 kilogram.

altijd de juiste temperatuur

Om in elk seizoen het beste rijbereik te garanderen, beschikt nieuwe Kangoo Van E-Tech electric over een airconditioning met warmtepomp. Die zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer dankzij het principe van een omkeerbare airconditioning.

 

De warmtepomp heeft een optimaal rendement bij temperaturen tussen -15 °C en +15 °C. Ze verzekert niet alleen een uitstekend thermisch comfort, maar behoudt ook het rijbereik. Dankzij deze functionaliteit ligt het WLTP-rijbereik tot 85 km hoger.

 

Tot slot kan nieuwe Kangoo Van E-Tech electric binnenkort worden uitgerust met een verwarmbare voorruit , verwarmbare voorzetels en een verwarmbaar stuur . Deze opties garanderen nog meer thermisch comfort en hebben tegelijk weinig impact op de batterij.

17 rijhulpsystemen

Jouw veiligheid is onze prioriteit. De rijhulpsystemen van Kangoo Van E-Tech electric helpen je in de stad en tijdens lange ritten. Het gaat om adaptive cruise control, noodstopbekrachtiging en rijstrookassistentie.

 

Kangoo Van E-Tech electric beschikt over innovatieve technologie om zorgeloos te rijden. Houdt in de gaten wat er achter je wagen gebeurt met permanente achteruitkijkassistentie. Bij slecht weer kun je vertrouwen op side wind assistance.

easy link-multimediasysteem

Verbind je smartphone met je Easy Link-systeem via Bluetooth, Android Auto™ of Apple Carplay™. Je kunt nu je favoriete playlists afspelen, je apps en connected services gebruiken op het 8” touchscreen.

 

Bereid heel eenvoudig je elektrische ritten voor! Vind makkelijk laadpunten en optimaliseer je rit met het navigatiesysteem en de geconnecteerde diensten.

geconnecteerde diensten

Nieuwe Kangoo Van E-Tech electric beschikt via de MyRenault app op je smartphone of het multimediasysteem Renault Easy Link over specifieke geconnecteerde diensten zoals:

  • programmering van het laadproces, opvolging van de laadstatus van de batterij vanop afstand
  • vooraf programmeren van de thermische conditioning van de cabine
  • zoeken naar laadpunten op het traject
  • berekening van de bestemmingen langs het traject op basis van het resterende rijbereik