Renault Scenic E-Tech 100% electric

de naam blijft, het model vindt zichzelf opnieuw uit 

Megane Scenic - gezinsauto 1996 | Renault

Renault Scenic

Scenic verscheen voor het eerst in 1996, toen nog als Mégane Scenic.

 

Het model wordt algemeen beschouwd als het eerste compacte Multi Purpose Vehicle (MPV) in de Europese autogeschiedenis. Weinig mensen weten dit, maar Scenic stond voor Safety Concept Embodied in a New Innovative Car. Tegelijk wou Renault met die naam gezinnen aanzetten tot reizen en het verkennen van de buitenwereld.

 

Dat geldt ook voor nieuwe Scenic E-Tech 100% electric, die begin september gelanceerd wordt op de IAA Mobility in München. Al heeft enkel de naam ‘Scenic’ gemeen met zijn illustere voorgangers. 

Mégane Scenic Concept - gezinsauto | Renault

concept

Dat Renault auto’s voor het leven maakt, weten we reeds lang. In 1984 zag Espace het levenslicht en in 1993 de stadsvriendelijke Twingo. Megane Scenic zou in 1996 de lat nog hoger leggen voor gezinswagens: dit baanbrekend model werd van binnenuit ontworpen om het welzijn van elke passagier zo groot en zo, jawel, scenisch mogelijk te maken.  

 

Megane Scenic met zijn ongekende modulariteit, zijn vele nieuwe technologische snuifjes en groot raamoppervlak gaf een andere dimensie aan veilig en comfortabel te reizen. Het concept was uniek en bood bestuurder en passagiers onvergetelijke reiservaringen. 

Megane Scenic - gezinsauto 1996 | Renault

heel wat upgrades, steeds dezelfde essentie

Megane Scenic schopte het meteen tot Europese auto van het jaar in 1997. Renault heeft er meer dan 5,4 miljoen van verkocht in 110 landen. In de loop der jaren kreeg Scenic uitgebreide upgrades, terwijl alle oorspronkelijke onderscheidende kenmerken dezelfde bleven: comfort binnenin, veiligheid en nuttige technologie. Iedereen in de auto kon ervan genieten, waardoor Scenic al snel de gezinsvriendelijke auto bij uitstek werd.  

 

Leuk weetje: toen ontwerpers aan de eerste generatie Scenic werkten, vroegen ze kinderen van werknemers wat ze wilden en nodig hadden, hoe ze zich de binnenkant van de auto voorstelden en welke dingen ze er graag in wilden hebben. Vandaar dus al die verborgen opbergplekjes en andere slimme voorzieningen. 

Scenic Vision Concept | Renault

de volgende stap met revolutionaire Scenic Vision

Om nog meer de richting in te gaan van meer verantwoorde, veiligere auto's boordevol innovatie en technologie, zowel in het belang van de planeet als van de mensen, besloot Renault een nieuwe dimensie toe te voegen aan de naam Scenic. In 2022 ontwikkelde Renault een baanbrekende conceptwagen die aan de wieg stond van de vijfde Scenic-generatie: Scenic Vision.

 

Dit technologische huzarenstukje had oog voor de planeet met zijn gerecycleerde en recycleerbare materialen. De aandrijving was hybride: de combinatie van elektrisch en waterstof. Een Safety Coach vergrootte aanzienlijk de veiligheid. En de legendarische Jean-Michel Jarre ontwierp het geluid van deze elektrische wagen. Zo belichaamde Scenic Vision perfect wat Renault wil bereiken op het gebied van duurzaamheid. 

Scenic E-Tech 100% electric - voiture électrique | Renault

de laatste nieuwe: Scenic E-Tech 100% electric, de gezinswagen voor morgen

Scenic Vision vormde de blauwdruk van Renault Scenic E-Tech 100% electric.

En ongetwijfeld van alle modellen die daarna nog zullen volgen.

 

Maar Renault Scenic E-Tech 100% electric wordt dus de eerste gezinswagen die helemaal klaar is voor morgen.

 

Je ontdekt hem, samen met de rest van de wereld, op de IAA Mobility in München, van 5 tot 10 september.