motoren en aandrijvingenRenault Clio

E-TECH FULL HYBRID AANDRIJVING MET 145 pk

Tot 80% elektrisch rijden in de stad¹, zonder stekker. Geniet van zeer responsief rijden, terwijl je tot 40% minder brandstof verbruikt en de CO₂-uitstoot² beperkt.

BENZINEMOTOREN

De benzinemotor is leverbaar in 2 uitvoeringen: de zuinige versie met 65 pk is uitstekend voor dagelijks gebruik, terwijl de uitgebalanceerde versie met 90 pk het brandstofverbruik tijdens elke rit optimaliseert.

1 rijtijd, afhankelijk van laadtoestand batterij en rijstijl / interne Renault bron / 2022

2 voor een E-Tech full hybrid aandrijflijn in vergelijking met een verbrandingsmotor en afhankelijk van de rijstijl, volgens WLTP-protocol voor stadsverkeer, maart 2023.

E-Tech full hybrid

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

hybride op z'n best

Rijd voor 80% elektrisch in de stad en bespaar tot wel 40% op brandstof. Geen stopcontact nodig: de batterij laadt automatisch op tijdens het vertragen en afremmen.

145 pk

E-Tech full hybrid-aandrijving

80 %

elektrisch rijden in de stadafhankelijk van het laadniveau en de rijstijl / bron: Renault intern/ 2023

40 %

minder brandstofverbruikvoor een E-Tech full hybrid-aandrijving in vergelijking met een verbrandingsmotor en afhankelijk van de rijstijl, volgens het WLTP-protocol voor rijden in de stad, maart 2023

900 km

actieradius* afhankelijk van het laadniveau en de rijstijl - bron: WLTP gecombineerd, maart 2023

technologie - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

technologie

Clio E-Tech full hybrid combineert twee elektromotoren en een benzinemotor. De automatische multimode-versnellingsbak geeft voorrang aan volledig elektrisch rijden en activeert de verbrandingsmotor wanneer de rijomstandigheden daarom vragen.

belangrijkste eigenschappen - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

belangrijkste eigenschappen

De E-Tech full hybrid-aandrijving levert 145 pk en garandeert een volledig elektrische, dynamische start en een scherpe acceleratie. Het regeneratief remmen laadt de batterij tijdens het rijden door energie terug te winnen tijdens het vertragen en afremmen.

lager benzineverbruik - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

lager benzineverbruik

In de stad bespaar je tot wel 40% brandstof en geniet je van een lager gecombineerd verbruik van 4,1 liter/100 km (volgens het WLTP-protocol, maart 2023, kan variëren afhankelijk van versies en opties).

CO₂-uitstoot - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

CO₂-uitstoot

De Clio E-Tech full hybrid is efficiënter en milieuvriendelijker en biedt een beperkte CO₂-uitstoot van slechts 93 g/km (volgens het WLTP-protocol, maart 2023, kan variëren afhankelijk van versies en opties).

Crit'Air-classificering - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

Crit'Air-classificering

De Clio E-Tech full hybrid erft de Crit'Air 1-sticker van zijn voorgangers. Je mag met deze auto daarom zelfs in zones met emissiebeperkingen rijden. Dat is een écht voordeel in sommige grote steden.

benzinemotoren

benzine of diesel - motoren en aandrijvingen -Renault Clio E-Tech full hybrid

benzine

Renault Clio biedt een ruime keuze aan benzine motoren op basis van jouw prioriteiten en wensen: brandstofbesparing, een opwindende rijervaring of ergens daar tussenin. Wat hebben ze gemeenschappelijk? Power en plezier achter het stuur.

technologie

Renault Clio is beschikbaar in twee benzineversies: de SCe 65 en de TCe 90. Beide zijn voorzien van een distributieketting ter beperking van de onderhoudskosten. 

belangrijkste eigenschappen

Met de SCe 65 kies je voor een moderne, zuinige en geoptimaliseerde driecilindermotor voor je stadsritten. Voor meer veelzijdigheid ga je voor de TCe 90 benzineversie: deze motor van de laatste generatie biedt een optimaal brandstofrendement binnen de bebouwde kom en op de snelweg.