Hoe is het om met een hybride wagen te rijden?

De E-Tech hybrid-technologie biedt vele voordelen die zijn gebaseerd op de jarenlange expertise van Renault op het vlak van elektrisch rijden. Ontdek alles wat je moet weten over het rijden met een hybride wagen.

Is het aangenamer om te rijden met een hybride wagen?

Elektrisch rijden met Arkana E-Tech full hybrid | Renault

Vlot elektrisch rijden

De hybride wagens van Renault starten volledig elektrisch en kunnen rekenen op een optimale energierecuperatie. Omdat de elektromotor optimaal wordt ingezet, verlopen de ritten veel stiller.

De E-Tech hybrid-technologie biedt je een maximaal rijcomfort dankzij krachtige acceleraties en soepele manoeuvres.

Dankzij de automatische versnellingsbak schakelt je wagen soepel tussen de verschillende versnellingen en wisselt hij eenvoudig tussen de aandrijvingen zodat jij je op de weg kan concentreren.

Kan je bij een hybride wagen kiezen wanneer je de elektromotor of de benzinemotor gebruikt?

Schakelen van hybride naar elektrisch rijden | Renault

Intelligente schakelaar

Met de schakelaar wisselt de bestuurder tussen de hybridemodus en elektrische modus wanneer de batterij voldoende is opgeladen.

De automatische versnellingsbak van hybride wagens neemt het schakelen tussen de verschillende versnellingen voor zijn rekening, maar kan ook omschakelen van de hybridemodus naar de elektrische modus. Dit is afhankelijk van twee criteria: de bestuurder moet het gaspedaal indrukken en de batterij moet voldoende opgeladen zijn.

De wagen vertrekt automatisch in elektrische modus. De elektromotor zorgt voor de aandrijving tot je een snelheid tussen 70 en 130 km/u bereikt. Heeft je wagen meer vermogen nodig of is de batterij niet voldoende opgeladen? Dan doet de wagen een beroep op de brandstofmotor.

Waar kan je met een elektrische wagen rijden?

Kan je met een hybride wagen in de stad rijden?

ZEKER EN VAST! De stad is de ideale omgeving voor een hybride wagen. In het stadsverkeer voelt een hybride wagen zich als een vis in het water. Je kan er 80% van de tijd volledig elektrisch rijden.

Kan je lange afstanden afleggen met een hybride wagen?

ZEKER EN VAST! Hoe ver je met een wagen met brandstofmotor kan rijden, is uiteraard afhankelijk van het brandstofpeil. Een hybride wagen biedt een groter rijbereik. Hij kan namelijk terugvallen op twee aandrijvingen: de benzinemotor en de batterij. De batterij laadt op door de kinetische energie die ontstaat bij het remmen of vertragen en voedt zo de elektromotor.

Kan je met een hybride wagen op de autosnelweg rijden?

ZEKER EN VAST! Met een hybride wagen kan je zorgeloos op de autosnelweg rijden.

Dankzij de automatische omschakeling tussen beide aandrijvingen geniet je van een unieke rijervaring. Met de hybride aandrijving heeft je wagen een groter rijbereik en krachtige acceleraties dankzij het ideale evenwicht tussen beide motoren.

Is je batterij bijna leeg? Geen probleem! In dat geval neemt de brandstofmotor het over zodat jij je rit moeiteloos kan voortzetten.

ons E-Tech hybrid-gamma

Technologie hybride Renault

Al je vragen over de hybride wagen