Na veertien evenementen over het hele continent ontmoetten de 50 deelnemers elkaar op 11 november op het circuit van Barcelona-Catalunya voor de grote Clio Cup Finale van het seizoen. Ontdek wie er in de prijzen is gevallen!

Een iconische racewedstrijd

Als pionier op het gebied van one-make series met meer dan vijftig jaar ervaring, komen de knowhow en expertise van Renault Sport Racing ten goede aan zowel de professionele als de heren coureurs dankzij een modern, competitief en toegankelijk product vanaf 2020: de vijfde generatie van de Clio Cup!

 

Tijdens deze editie werd het circuit van Barcelona-Catalunya het strijdtoneel waarbij er gegeerde titels vielen te winnen binnen de Clio Cup Europa, Clio Cup Italië en Clio Cup Spanje.

De koning van de Clio Cup Europa

De Clio Cup Europa heeft zaterdag op het circuit van Barcelona-Catalunya een nieuwe coureur gekroond. Anthony Jurado (Milan Compétition) reed een solide race, in navolging van zijn schitterende Clio Cup Europe-campagne, en stelde zo zijn eerste titel veilig door als derde te eindigen achter David Pouget (GPA Racing) en Marc Guillot (Milan Compétition).

Nicolas Milan zet een historisch titelresultaat neer

Terwijl Anthony Jurado de eerste race op het circuit domineerde en zijn vijfde overwinning van het seizoen behaalde, scoorde zijn teamgenoot Nicolas Milan een historische hattrick. Tien jaar na zijn eerste internationale Clio Cup-kroon verhoogde de rijder-teambaas van Milan Compétition zijn Clio Cup-titels van tien naar dertien door de Clio Cup Europe, Groep B én D-titels in de wacht te slepen. Een super winnaar dus!

Dan restte er nog de Clio Cup Italië en Spanje…

Er vielen ook nog de titels van de Clio Cup Italië en Clio Cup Spanje te verdienen. Gabriele Torelli kroonde zich als winnaar van de Italiaanse cup terwijl Alex Royo zegevierde in de Clio Cup Spanje.

 

De Tsjechische coureur Tomas Pekar kreeg ook de B.R.M. Award, een prijs voor de coureur die de waarden en de geest van de Clio Cup het beste belichaamt gedurende het jaar.

 


 

Renault en autosport

Renault en autosport gaan al gedurende 120 jaar hand in hand. Een geschiedenis vol innovatie die gekenmerkt wordt door iconische auto's, rijdende legendes, technologie en historische overwinningen. Leer meer over onze autosportpassie.