RENAULT PREMIUM PARTNER VAN ROLAND-GARROS

RENAULT PREMIUM

PARTNER VAN ROLAND-GARROS

Renault - Elektrisch wagenpark Roland-Garros

Renault en Roland-Garros werken samen om grenzen te verleggen

Sinds de afgelopen editie in 2022 is Renault premium partner van Roland-Garros, en elektriseert het Franse merk het wagenpark van het bekende tennistoernooi.

Renault is premium partner van Roland-Garros

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

Renault x Roland-Garros

Renault x Roland-Garros hebben dezelfde roots: ontstaan in Frankrijk, met een sterke internationale ambitie. De twee merken delen gemeenschappelijke waarden : het "Made Of France", de passie, de durf.  

 

Het partnerschap tussen Renault en de Fédération Française de Tennis (FFT) steunt op twee pijlers: duurzame mobiliteit en sociale verantwoordelijkheid. 

 

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Roland-Garros zal het logo van Renault te zien zijn op de netten van de vijf belangrijkste courts, gedurende het hele toernooi, vanaf de kwalificaties tot de finales. 

een elektrisch wagenpark

Duurzame mobiliteit is een belangrijke doelstelling voor beide merken. Renault versnelt zijn transformatie zodat het tegen 2030 in Europa een volledig elektrisch merk is.


Dit vertaalt zich tijdens het toernooi in de terbeschikkingstelling van een wagenpark van 90 Megane E-Tech 100% electric, 30 nieuwe Austral E-Tech full hybrid en 20 nieuwe Espace E-Tech full hybrid op een totaal van 180 voertuigen van het merk Renault.  

 

Renault beschikt ook over een stand van 150 m² op de gronden van Roland-Garros. De toeschouwers kunnen er het volgende ontdekken: de nieuwe Renault Espace E-Tech full hybrid, de nieuwe Austral E-Tech full hybrid, evenals de 4ever Trophy E-Tech 100% electric, en de Renault 5 Roland-Garros concept E-Tech 100% electric.

GIVE ME 5

In 2022 lanceerde Renault GIVE ME 5, het programma rond sociale verantwoordelijkheid voor de jongere generaties en de prioritaire wijken.

 

In eerste instantie wil Renault het beoefenen van de tennissport in steden aanmoedigen, door samen met kunstenaars en verenigingen tennisterreinen aan te leggen. Na de aanleg van drie terreinen in Frankrijk in 2022, heeft Renault dit programma in 2023 uitgebreid naar het internationale toneel.

 

Om te helpen bij de financiering van het project "GIVE ME 5", organiseert Renault tijdens het toernooi van Roland-Garros de "Let Challenge". Telkens een opslagbal de bovenkant van het net raakt, voor hij langs de kant van de tegenstander valt - dit gebeurt gemiddeld 2.000 keer tijdens het twee weken durend toernooi -, schenkt Renault € 100 aan dit maatschappelijk initiatief.

Renault - R5 Roland-Garros concept

Renault 5 Roland-Garros concept

In het kader van zijn partnerschap met Roland-Garros dat werd ondertekend in 2022, werd de showcar van de toekomstige 100% elektrische stadswagen uitgevoerd in een nieuwe witte satijnachtige metallic kleur.

Renault 4EVER Trophy

Renault 4EVER Trophy

4EVER Trophy zal ook beschikbaar zijn in de beroemde kleur Bleu Ile-de-France die in 1962 werd gebruikt voor de 4L.

ontdek ook

Renault MEGANE eVISION Showcar

Megane E-Tech 100% electric

ontdek hem
Renault Austral

nieuwe SUV Austral E-Tech hybrid

ontdek hem
Renault 5 elektrisch prototype

Renault 5 E-Tech Electric Prototype

ontdek hem