image

RENAULT EN ROLAND GARROS BUNDELEN HUN KRACHTEN OM INGRIJPENDE VERANDERINGEN TEWEEG TE BREN

Renault wordt vanaf editie 2022 en in eerste instantie voor een periode van 5 jaar premium partner van tennistoernooi Roland Garros door de elektrische mobiliteit te verzorgen.

RENAULT WORDT PREMIUM PARTNER VAN ROLAND GARROS

Renault X Roland-Garros

Renault en Roland-Garros delen dezelfde Franse roots en hebben dezelfde sterke internationale ambities. Zij delen de gemeenschappelijke "Made Of France"-waarden: passie en durf.   

 

De samenwerking tussen Renault en de Franse Tennisfederatie (FFT) lag voor de hand, omdat het gebaseerd is op twee gemeenschappelijke strategische pijlers: duurzame mobiliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.  

 

Voor het eerst in de geschiedenis van Roland Garros zal het Renault-logo gedurende het hele toernooi - van de kwalificatierondes tot de finales - op de netten van de vijf hoofdbanen te zien zijn. 

een elektrisch wagenpark

Beide merken hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Renault versnelt zijn transformatie met als doel om in 2030 een volledig elektrisch merk te zijn in Europa.

 

Deze belofte blijkt uit de terbeschikkingstelling van een wagenpark van 100 Megane E-Tech electric-voertuigen op een totaal van 160 Renault-voertuigen.   

 

Renault heeft op het terrein van Roland Garros ook een stand van 150 m². Toeschouwers kunnen kennismaken met Renault's elektrische en geëlektrificeerde aanbod bestaande uit Megane E-Tech electric, prototypes van de Renault 5 en de gloednieuwe Austral hybride SUV. De laatstgenoemde beleeft zijn publieke wereldpremière tijdens Roland Garros. 

Renault lanceert "GIVE ME 5"

Naast de ondertekening van dit samenwerkingscontract lanceert Renault "GIVE ME 5". Dit is een nieuw project van het merk op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, gewijd aan jonge generaties.  

 

Renault wil met name de tennissport in de steden bevorderen door speelplaatsen in de buitenwijken van de stad op te knappen met behulp van plaatselijke kunstenaars. De verwachting is dat er in Frankrijk twee tennisbanen worden geopend aan het einde van het jaar.  

 

Renault introduceert tijdens tennistoernooi Roland Garros de "Let Challenge" om het "GIVE ME 5"-project te helpen financieren. Telkens als een geserveerde bal de bovenkant van het net raakt alvorens deze in het servicevak terechtkomt - en dit gebeurt gemiddeld meer dan 2.000 keer tijdens het toernooi - zet Renault een bedrag opzij voor dit sociale initiatief. 

Renault MEGANE eVISION Showcar

nieuwe Megane E-Tech electric

meer info
Renault Austral

gloednieuwe Austral E-Tech hybride SUV

meer info
Renault 5 prototype électrique

prototype van de Renault 5 E-Tech Electric

meer info