ROADS: Renault operationele geavanceerde rijsimulator

De best presterende immersieve simulator ter wereld.

Alt Image C29

voortdurend de veiligheid van Renault-auto's verbeteren

Voortdurende verbetering van de veiligheid van weggebruikers zit in het DNA van Renault. Daarom is het merk constant bezig met het promoten van efficiënte technologische innovaties die anticiperen op mogelijke oplossingen en deze identificeren en aanpassen.

ROADS, de nieuwe rijsimulator van de Renault Groep

De ROADS-simulator (Renault Operational Advanced Driving Simulator) is ontworpen om ADAS- en bestuurderloze systemen te ontwikkelen en te testen en is een uitstekend hulpmiddel voor het verbeteren van de veiligheid gebleken.


Je kunt hiermee een digital twin besturen en allerlei situaties testen, ook de meest gevaarlijke. Het is een positieve bijdrage tot tijdrovende en kostbare wegtesten.

Alt Image C29

een nieuw tijdperk voor simulatie

ROADS is een revolutionaire rijsimulator die een nieuw tijdperk op het gebied van immersieve simulatie inluidt. ROADS is een aanvulling op digitale simulatie en traditionele tests en maakt het mogelijk om het gedrag en de reacties van bestuurders te testen die te maken hebben met steeds meer rijhulpsystemen en software in de auto, en op de komst in 2026 van de “Software Defined Vehicle”.

Alt Image C29

simulatie naar een hoger plan tillen

ROADS is onderdeel van een specifiek simulatiecentrum voor slimme en verbonden auto's. De locatie met een oppervlakte van 2300 m² herbergt veel immersieve testsimulaties die zijn gericht op het ontwerp en de validatie van projecten rond nieuwe auto's. De buitengewone afmetingen van ROADS met de koepel van 360° maakt het mogelijk alle veiligheidsonderdelen in een volledige auto te testen (ESP, noodremsysteem, gedrag, enz.). Met behulp van de verkregen gegevens kan de volledige productie van de Renault Groep worden verbeterd.

Alt Image C29

digital twin: virtual reality gebruiken om op de echte wereld te anticiperen

Een digital twin is het virtuele equivalent van een echte auto. Deze kan worden gebruikt om gedrag in verschillende verkeerssituaties te simuleren en te controleren hoe goed rijhulpsystemen werken, voordat zij in de echte auto worden geïnstalleerd. ROADS maakt gebruik van revolutionaire technologie.

 

ROADS is het ideale hulpmiddel om het rijgedrag, de rijhulpsystemen en alle informatiesystemen voor bestuurders van een auto te testen in alle soorten omgevingen: een enorme stap vooruit in het onderzoek naar veiligheid.

ontdek ook

Renault-innovaties

Safety Score, Coach en Guardian

time fighters - samenwerking tussen Renault en de brandweer