Geraak ik er wel in 1 keer? Waar kan ik laden? Welke laadpas heb ik nodig? Deze vragen worden vaak gesteld wanneer het gaat over reizen met een elektrische wagen . Wij gingen op zoek naar vijf interessante bestemmingen die vlot te bereiken zijn.

Keulen, Duitsland

+- 2u45 rijden

220 km

 

 

Cultuur en gastronomie zonder ver te reizen - dat is Keulen! Met een synergie tussen oud en nieuw vind je er alle architectuurstijlen en kunst door elkaar.

 

Tip: Het is misschien verleidelijk om lekker door te rijden op de Duitse snelwegen. Toch raden we je aan je rijgedrag te optimaliseren in functie van je autonomie . Check bovendien welke milieusticker je nodig hebt. Elektrische auto's zijn daar niet van uitgezonderd.

Deventer, Nederland

± 3u rijden

260 km

 

 

Deventer is 1 van de 9 historische Hanzesteden, vlakbij Apeldoorn. Geniet van charmante oude straatjes, gezelligheid op het stadsplein De Brink en tal van culturele evenementen doorheen het jaar.

 

Qua infrastructuur en voorzieningen zit je altijd goed als je een Nederlandse bestemming kiest. Dit land is één van de beste leerlingen van de klas in Europa als het aankomt op elektrisch en autonoom rijden.

Esch-sur-Alzette, Luxemburg

± 2u30 rijden

233 km

 

 

Klein maar fijn! Winkelliefhebbers kunnen terecht in Rue de l'Alzette, fijnproevers bij de versmarkt op Place de l'Hôtel de Ville en wandelaars in het recreatiegebied Galgenberg.

 

Tip: Laad bij ter hoogte van de stad Luxemburg. Buiten de stad Luxemburg zijn er minder laadmogelijkheden en is er maar een klein aanbod aan snelladers.

Reims, Frankrijk

± 3u rijden

240 km

 

 

Deze champagnestad biedt zowel natuur als cultuur dankzij het natuurgebied Montagne de Reims en het charmante centrum met zijn kathedraal, Paleis van Tau en Museum voor Schone Kunsten.

 

Bovendien heeft Reims verschillende laadstations zowel in het centrum als net buiten de stad. Hou er wel rekening mee dat het in Frankrijk per regio verschilt of je een snellader of niet-snellader kunt gebruiken.

Ljubljana, Slovenië

13u rijden

1 200 km

 

 

Zin in een roadtrip met pauzes? Dan is Ljubljana een topbestemming. Niet alleen doorkruis je gebieden met een hoge laadpaaldichtheid, je vindt in deze bruisende studentenstad gezellige lokale shops, street art en vele plekken vol geschiedenis.

 

Tip: Bekijk op voorhand welke landen op dat moment hoge energieprijzen hanteren. Reizen via België, Luxemburg, Frankrijk en Liechtenstein kan bijvoorbeeld goedkoper uitvallen dan rechtstreeks via Duitsland en Oostenrijk te toeren

Handige apps en tools

Een goede voorbereiding en planning is een must. Dit zijn onze favoriete tips en apps zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

     

  • Bereid je reis voor, zeker naargelang het weer : Check je reisbijstand, ga na welke vignetten, milieustickers, laadpassen, -kabels en -stekkers je nodig hebt en hou rekening met koud weer. Lagere temperaturen verminderen je rijbereik.
  • Respecteer de 20 tot 80 regel : Je batterij tot 100% opladen heeft weinig zin, want dit is slecht voor de levensduur. Laad eerder op tot 80 procent, een limiet waarmee je bovendien tijd wint tijdens het laden (de maximale laadsnelheid wordt bereikt tussen 20 en 80 procent).
  • Laad en betaal met de handige Mobilize Charge Pass : Bancontact of een kredietkaart gebruiken is niet altijd mogelijk maar met de Mobilize Charge Pass heb je toegang tot IONITY, het beste laadnetwerk in heel Europa.
  • Gebruik de MyRenault app voor optimale oplaadtracking : Connecteer je elektrische wagen met de My Renault app en check de laadstatus van je batterij, programmeer laden op afstand en bereken routes naar de dichtstbijzijnde laadstations.

Jouw ultieme elektrische partner voor onderweg

Met zeer veel laadruimte, moduleerbare zetels en 14 rijhulpsystemen is nieuwe Renault Kangoo E-Tech 100% electric dé ideale auto voor al jouw trips.