Elektrische termen voor dummies! Ben je niet echt thuis in de verschillende termen over elektrisch rijden? Duik mee in de wondere wereld van hybrides, plug-in hybrides en elektrische wagens. Wij leggen het je graag uit!

E-Tech full hybrid

hy·bri·de (de; (m); meervoud: hybriden)

1 kruising tussen 2 verschillende soorten

 

Een hybride auto combineert de aandrijving van twee motoren, namelijk een verbrandingsmotor (met benzine) en een elektrische motor met een bijbehorende batterij . Die batterij wordt tijdens het rijden opgeladen door recuperatie van energie bvb bij het remmen. Je hoeft dus niet op zoek naar een stopcontact om deze wagen op te laden.

E-Tech plug-in hybrid

plug-in (de; (m); meervoud: plug-ins)

1 elektrisch toestel

2 (computer) plug-in (programma dat toegevoegd kan worden)

3 stekkerauto (elektrische auto)

 

Een plug-in hybride, of PHEV, heeft net als een hybride een benzinemotor en een elektrische motor met een batterij. Maar naast dat de batterij wordt opgeladen terwijl je rijdt, kan je een PHEV ook thuis en onderweg opladen met een plug-in of stekker. Op deze manier hebben plug-in hybrides een veel groter bereik en meer laadflexibiliteit dan gewone hybride auto's.

E-Tech 100% electric

elek·trisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 met elektriciteit geladen

2 werkend op elektriciteit

3 elektriciteit voortbrengend

 

De elektrische auto is - in tegenstelling tot de eerdere hybride voorbeelden - echt volledig elektrisch. Het is simpel: deze wagen wordt aangedreven door één of meerdere elektromotoren en bevat een groot accupakket voor energieopslag. De batterij zelf wordt thuis opgeladen of aan een (snel)laadpaal.

Vind je weg in onze Renault termen

Alle elektrische wagens en hybride types binnen het Renault-gamma herken je aan de naam ‘E-tech’. Specifieke types onderscheiden we met de volgende namen:

 

E-Tech full hybrid zijn al onze hybrides met een ongezien rijcomfort en een lager verbruik dankzij een brandstof- en elektromotor met bijhorende batterij (zoals Renault Arkana E-Tech full hybrid, Megane E-Tech full hybrid, Captur E-Tech full hybrid, Clio E-Tech full hybrid)

 

E-Tech plug-in hybrid omvat al onze modellen die alle voordelen van elektrisch rijden en de veelzijdigheid van een hybride bieden maar voorzien zijn van een laadkabel om thuis of onderweg bij te laden (zoals . Renault Megane E-Tech plug-in hybrid, Renault Captur E-tech plug-in hybrid).

 

E-Tech 100% electric zijn onze wagens die volledig vertrouwen op elektrisch vermogen met een batterij. Laden kan aan een laadpaal - zowel thuis, op het werk als op reis. (zoals Renault Megane E-Tech 100% electric, Zoe E-Tech 100% electric, Twingo E-Tech 100% electric of Kangoo E-Tech 100% electric)

Benieuwd naar onze nieuwste elektrische telg?

Hij was een icoon in zijn tijd en hij bracht ons overal. We koesteren de herinneringen, de ontelbare ritten, de momenten samen. En nu komt Renault 5 terug, door de grote poort, in elektrische versie!