Hij was een icoon in zijn tijd en hij bracht ons overal. We koesteren de herinneringen, de ontelbare ritten, de momenten samen. En nu komt Renault 5 terug, door de grote poort, in elektrische versie!

Komt dit je bekend voor?

Of we er nu zelf mee reden of iemand uit onze vriendenkring, zowat iedereen heeft een Renault 5 gekend in zijn leven. Sommige fans hebben er zelfs nog een staan in de garage, klaar om er op een gepast moment een ritje mee te maken, ook al heeft hij dan al 6 cijfers op de teller en enkele littekens die het gevolg zijn van de tijd en de kilometers. De aficionado’s herinneren zich nog de Turboversie, die tot op vandaag nog geroemd wordt, en niet zonder reden: met zijn karakter en zijn pit liet hij niemand onberoerd. De R5 bestond ook in tal van speciale versies, zoveel als je verbeelding kan bedenken. Sommige daarvan lieten ons helemaal wegdromen.

Vandaag ruimt nostalgie plaats voor de toekomst! Want deze legendarische wagen heeft zijn laatste woord nog niet gezegd: hij komt terug in een andere vorm, en met tal van nieuwe troeven die hem opnieuw zo onweerstaanbaar maken.

Met volle snelheid de toekomst tegemoet

Een compacte, betaalbare stadswagen met veel charme en een portie stoerheid: doet dat een belletje rinkelen? Net als zijn grote broer belichaamt de nieuwe Renault 5 Prototype perfect de waarden van het merk: het beste wat een auto kan bieden, bereikbaar maken. En de toekomst, die is elektrisch!

De R5 heeft alles om je te behagen, maar hij is niet de enige. Want voor Renault is dit pas het begin van een “Nouvelle Vague”, die de komende jaren tientallen nieuwe modellen met zich mee zal brengen. En die zullen allemaal verkrijgbaar zijn in elektrische of in hybride versie.

De ambitie is klaar en duidelijk: de elektrische mobiliteit verder ontwikkelen in Europa, door ze voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. En als je weet dat Renault de Europese marktleider is op het vlak van elektrische wagens, met meer dan 350.000 verkochte modellen, en dat innovatie al sinds 120 jaar deel uitmaakt van het merk, dan kan je alleen maar staan te popelen van verlangen.

Welkom aan boord!

Met de komst van de Renault 5 Prototype is de boodschap klaar en duidelijk: morgen begint vanaf vandaag.