Alles wat je moet weten over de aankoop van een Renault E-Tech electric-wagen

Minder onderhoudskosten, aankoop of huur van de batterij en de verschillende contracten voor elektrische wagens: win zoveel mogelijk informatie in voor de aankoop van een E-Tech electric-wagen.

Waarom zou ik een elektrische wagen van Renault kopen?

Renault Megane E-Tech 100% electric

Een wagen met Zero Emissies

Maak een milieubewuste keuze en verminder je kosten dankzij een elektrische wagen van Renault.


Met een elektrische wagen van Renault kan je niet alleen van rijden zonder schadelijke uitstoot, maar geniet je ook van stille ritten zonder geurhinder. Met een reëel rijbereik tot 395 km (WLTP - afhankelijk van het model) neemt jouw elektrische wagen al je verplaatsingen voor zijn rekening.

Kies dankzij het gamma E-Tech electric-wagens voor elektrisch rijden en ontdek een vernieuwd rijplezier zonder uitstoot van CO2, koolwaterstoffen en roetdeeltjes.

Welke voordelen biedt het onderhoud van een elektrische wagen?

Elektrische wagen onderhoud

Minder onderhoudskosten

De onderhoudscontracten voor wagens met een brandstof- of elektromotor zijn dezelfde.

Het onderhoud van een elektrische wagen is echter eenvoudiger en goedkoper dan dat van een wagen met brandstofmotor. Bij een wagen met brandstofmotor moet je bijvoorbeeld regelmatig de olie verversen voor een goede smering en voor een correcte koeling van de motor.

Bij een elektrische wagen moet je geen olie verversen: een elektrische motor heeft geen smering nodig. Hetzelfde geldt voor de remblokken, -schijven en -trommels. Ze hebben een langere levensduur.

MAAK HET JE GEMAKKELIJK

Laadpacks

Jouw laadpack bestaat uit een intelligente laadpaal met een vermogen van 7,4 kW tot 22 kW en een standaardinstallatie (enkelfasig of driefasig). Daarnaast geniet je van twee jaar garantie.

Pack de chargement Z.E. - Ready

Van NEDC naar WLTP: wat is het gehomologeerde rijbereik?

gehomologeerd rijbereik

Een aantal verplichte tests

Deze certificatieprotocollen worden in het laboratorium uitgevoerd en zijn gebaseerd op gestandaardiseerde rijcycli (duur, snelheid, uitrusting, temperatuur...) om het rijbereik en het verbruik van elektrische wagens te meten. 

Vóór september 2017 was de New European Driving Cycle (NEDC) van kracht. Dat protocol is nu vervangen door de WLTP-richtlijn.

WLTP is veel representatiever dan de NEDC en levert resultaten op die veel dichter aanleunen bij de realiteit. Er wordt ook rekening gehouden met het voertuigtype, de uitrusting en de gekozen opties. 

Concreet wil dit zeggen dat het gemeten rijbereik en verbruik volgens het WLTP-protocol dichter aanleunen bij het werkelijke verbruik dan de metingen op basis van de NEDC. Dit heeft echter geen negatieve impact op de prestaties en het verbruik van het voertuig!

Ontdek ons E-Tech electric-technologie

Renault Megane E-Tech 100% electric

Al je vragen over elektromotoren