Twingo door Sabine Marcelis

Twingo door Sabine Marcelis

Alt Image C29

Sabine Marcelis

De beroemde Nederlandse ontwerpster en kunstenares Sabine Marcelis heeft dit jaar de ELLE DECO International Designer of the Year Award in de wacht gesleept. Met deze prijs schaart ze zich in het rijtje van 's werelds meest invloedrijke ontwerpers.


Haar werk kenmerkt zich door minimalistische vormen, met vloeiende overgangen tussen kleuren en materialen zoals glas en hars.
 

een volledig nieuwe kijk op de iconische Twingo

Alt

een helder design

De nieuwe elektrische showauto Twingo van de hand van Sabine Marcelis is een uniek model. Dit nieuwe model gaat terug naar de basis door zich te concentreren op de interactie tussen licht en de materiële aard van het object. De materiaalkeuze, wisselend tussen levendigheid en transparantie, creëert een krachtig lichteffect.

Alt
stuurwiel van transparant giethars
Alt
zonneklep
Alt
doorzichtige carrosserie
retrofit

een gemeenschappelijke visie

Alt Image C29

De visie van Sabine Marcelis

Werken aan zo'n iconische en enorm populaire auto was een echte uitdaging, met name gezien de omvang van het project. Ik vatte het idee op om iets onverwachts te creëren aan de hand van de interactie tussen licht en materialen.


Voor mij was het ontwerpen van een gemoderniseerde versie van de Twingo een unieke kans om de grenzen van mijn vak te verleggen. Deze Twingo is een eerbetoon aan het licht en onthult zowel de interne als de externe componenten op onverwachte wijze.


Ik wilde verbazing wekken door licht te benutten om bepaalde details van de auto te onthullen.

Alt Image C29

De visie van Renault

Hoewel ze zich voor het eerst bezighoudt met het ontwerpen van een auto is Sabine Marcelis - net als andere designers - nauw betrokken bij het vormgeven van de wereld om ons heen. Hierdoor verkeert ze in een geweldige positie om een nieuwe kijk te creëren op een iconische auto als deze Twingo.

achter de schermen van het project

“Het begon allemaal met een ritje in de Twingo en met de glimlach op mijn gezicht toen ik aan het stuur zat...

Het project werd vervolgens een gedetailleerde verkenning van de auto, waarbij de nadruk lag op de meest herkenbare kenmerken.


Hierop volgde nauwgezet werk aan de transparantieniveaus en de interactie tussen kleur en materialen.

ontdek ook

 Renault - Twingo 30 jaar

De Twingo viert zijn 30e verjaardag

meer info

de originele retrofit-kit

meer info