Rijden in een E-Tech electric-wagen

Leer alles over rijden in een elektrische wagen en over zijn ideale evenwicht tussen comfort, vermogen en soepel rijgedrag in alle omstandigheden.

Is het moeilijk om met een elektrische wagen te rijden?

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is comfortabel

De elektrische Renault E-Tech electric-wagens hebben een automatische versnellingsbak die aan een elektromotor is gekoppeld. Zo kan je rekenen op een maximaal koppel vanaf de start. Omdat je zelf niet moet schakelen, kan je je volledig op de weg voor je focussen.

Bovendien genereert een elektrische aandrijving geen trillingen of geluiden zoals bij een brandstofmotor. Dit geeft bestuurders en passagiers een optimaal comfort.

Ontdek de E-Tech electric-technologie

Zijn elektrische wagens krachtig?

Elektrische wagen dynamiek

Een ongeëvenaarde dynamiek

Het ontwerp van elektrische wagens is gericht op een optimale dynamiek. Door de automatische versnellingsbak moet de bestuurder niet zelf schakelen en kan hij krachtig versnellen, zowel bij de start als onderweg. Dit komt omdat de elektromotor sneller draait.

Ontdek elektrisch rijden

Waar kan je met een elektrische wagen rijden?

Elektrisch rijden op gewone wegen

Haal voordeel uit onze technologieën die je rijbereik optimaliseren wanneer je onderweg bent. Onze motoren zijn ervoor ontworpen om optimaal te functioneren in alle rijomstandigheden, ook al wordt het rijbereik beïnvloed door de oneffenheden en rijstijl van de bestuurder.

Elektrisch rijden in de stad

Ervaar zelf hoe aangenaam en vlot je met een elektrische wagen door de stad rijdt. Je moet geen rekening houden met verkeersbeperkingen en mag er in alle omstandigheden rijden. In bepaalde steden kan je zelfs gratis parkeren. Dankzij de elektrotechnologie kan je de stad binnenrijden zonder geluiden, zonder geurhinder en zonder trillingen. Bij het vertrekken en optrekken ervaar je onmiddellijk zijn dynamische karakter.

Elektrisch rijden op de autosnelweg

Bereid langere ritten goed voor. Het rijbereik van een elektrische wagen is afhankelijk van het model en de verkeersomstandigheden. Daarom is het een goed idee om je verplaatsingen goed voor te bereiden zodat je weet waar je de batterij eventueel kan opladen.

Dankzij de voortdurende energierecuperatie behoudt de batterij altijd een zekere reservelading. Wil je de batterij onderweg opladen, neem dan even een pauze langs de autosnelweg terwijl je de batterij aan een laadpaal aansluit.

Ontdek ons E-Tech electric-technologie

Technologie électrique Renault

Al je vragen over elektromotoren