Hoe werkt een oplaadbare hybride wagen?

Batterij, rijbereik, opladen: de werking van je oplaadbare hybride wagen – met brandstof- en elektromotor – verdient een woordje uitleg.

Wat is het verschil tussen een hybride wagen en een oplaadbare hybride wagen?

oplaadbare elektrische hybride

E-Tech plug-in hybrid: op weg naar 100% elektrisch rijplezier

In tegenstelling tot een 100% hybride wagen laadt een oplaadbare hybride op via het stopcontact.
De grotere batterij laadt op door regeneratief remmen. Om ten volle gebruik te maken van alle functionaliteiten, moet de wagen, net als een elektrische wagen, opladen aan het stroomnet.


Hierdoor kan je 100% elektrisch rijden over grote afstanden. In de instellingen van het MULTI-SENSE-systeem kan je kiezen uit een groot aantal verschillende rijmodi, waaronder de SPORT-modus.

Wat is het elektrische rijbereik van een oplaadbare hybride wagen?

Rijbereik van een oplaadbare hybride wagen

Een batterij met groter rijbereik

Een oplaadbare E-Tech wagen beschikt over een batterij van 9,8 kWh (400 V) waarmee je 100% elektrisch in de stad kan rijden over een afstand tot 50 km (WLTP in gecombineerde cyclus).

Dankzij de combinatie van beide motoren – een brandstof- en elektromotor – kan de E-Tech wagen in 100% elektrische modus starten zonder een beroep te moeten doen op de brandstofmotor. Geniet van een hybride rijervaring dankzij deze batterij met een grotere capaciteit.

 

Hoelang duurt het voordat de batterij van een oplaadbare hybride wagen leeg is?

De E-TECH technologie zorgt niet alleen voor een optimale lading, maar benut ook de elektrische energie tijdens het remmen en vertragen ten volle.

Bij het vertragen werkt de elektromotor als een generator: hij recupereert de energie die vrijkomt tijdens het vertragen en stuurt deze naar de batterij.
Ook bij het remmen recupereert de elektromotor het energie-overschot en stuurt hij dit naar de batterij: zo raakt je batterij dus nooit leeg!

Hoe laad ik een oplaadbare hybride wagen op?

Oplaadbare hybride wagens kunnen ook op het elektriciteitsnet worden aangesloten: op deze manier wordt de batterij op een consequentere manier opgeladen dan bij regeneratief remmen tijdens het vertragen. Het opladen verloopt precies hetzelfde als bij een elektrische wagen:

  • Sluit je wagen aan op een openbare laadpaal die je vindt op bepaalde parkeerplaatsen, in een carpoolzone, langs de autosnelweg en zelfs bij bepaalde concessiehouders;
  • Sluit je elektrische wagen aan op een huishoudelijk stopcontact of op een speciale snellader die je thuis laat installeren.

Kan ik met mijn oplaadbare hybride wagen rijden zonder dat de batterij is opgeladen?

Ja dat kan. Je kan perfect met je hybride wagen rijden zonder eerst de batterij op te laden. Hoewel hij is ontworpen als een elektrische wagen met brandstofmotor, beschikt de batterij altijd over een zekere reserve dankzij het opladen tijdens het regeneratief remmen.

Ontdek onze E-TECH Plug-In technologie

technologie hybride Renault