een Renault E-Tech plug-in hybrid opladen

E-Tech plug-in hybrid - laden - Renault

gemakkelijk opladen

Het opladen van je plug-in hybrid is een fluitje van een cent: je sluit hem gewoon aan op het lichtnet.

Onze auto's laden eenvoudig op via AC-laadpunten of reguliere stopcontacten. De grenzen aan het laadvermogen zijn afhankelijk van de kenmerken van je auto.

Bovendien laadt je batterij tijdens het rijden automatisch tot 10% op door remmen met energieterugwinning.

wat zijn de oplaadmogelijkheden voor een plug-in hybrid?

E-Tech plug-in hybrid - thuis of op het werk opladen - Renault

thuis of op het werk

Je laadt je auto op via een huishoudelijk stopcontact, een versterkt stopcontact of een laadpunt. In tegenstelling tot een huishoudelijk stopcontact vereisen de laatste twee opties een specifieke installatie. Maar ze bieden het voordeel dat je auto snel oplaadt.

E-Tech plug-in hybrid - onderweg opladen - Renault

onderweg

Opladen onderweg is overal mogelijk waar laadpunten zijn geplaatst: bij winkelcentra, bij autodealers, bij carpoolplekken, op openbare parkeerterreinen en nog veel meer andere plekken.

E-Tech plug-in hybrid - laadkabel - Renault

kabel voor een openbaar laadpunt of thuislaadpunt

Je kunt je auto met deze laadkabel alleen opladen bij een speciaal laadpunt van 3,7 kW en 22 kW. Bijvoorbeeld via een Wallbox, via het laadpunt van Mobilize Power Solutions of via openbare laadpunten*.

E-Tech plug-in hybrid - laadkabel - Renault

laadkabel voor het thuislaadpunt

Deze kabel is bedoeld om je auto incidenteel op te laden via reguliere, huishoudelijke stopcontacten of via versterkte stopcontacten van 16 A thuis.

* de ingebouwde lader van de auto heeft een vermogenslimiet van 3,7 kW . De kabel is aan te sluiten bij openbare laadstations (met uitzondering van DC-snellaadstations). Het opladen is echter beperkt tot het maximale vermogen van de auto. Een volledige laadbeurt of opladen tot 80% duurt altijd tussen de 3 en 5 uur

E-Tech plug-in hybrid - laden - Renault

opladen via een wisselstroompunt (AC) tussen 3,7 kW en 22 kW

Ideaal voor dagelijks gebruik.


Je auto is aan te sluiten op AC-laadpunten tot 22 kW (niet op DC-snellaadstations - gelijkstroom). Het opladen is echter beperkt tot het maximale vermogen dat jouw auto accepteert, d.w.z. 3,7 kW. 

E-Tech plug-in hybrid - laden - Renault

opladen via een versterkt of standaard stopcontact

Als je geen speciale apparatuur beschikbaar hebt, dan is een versterkt stopcontact de oplossing. Die kan stroom leveren tot 3,7 kW (16 A). Een laadbeurt duurt ook tussen de 3 en 5 uur.

De laatste optie is een standaard stopcontact. Gebruik deze slechts af en toe. Het is de langzaamste optie met een vermogen van 2,3 kW (10 A).

100% elektrisch rijden met je E-Tech plug-in hybrid-auto

laadmogelijkheden waarmee alles verandert

Je brandstofverbruik daalt aanzienlijk als je je batterij elke dag volledig oplaadt.

E-Tech plug-in hybrid - batterijniveau - Renault

batterijniveau

De batterij van de plug-in hybrid is ontworpen om elke dag volledig te worden opgeladen. Op die manier geniet je dagelijks van alle voordelen van elektrisch rijden.
De laadsnelheid is "langzaam" om beschadiging van de batterijen te voorkomen.
Onze batterijen hebben een garantie van 8 jaar en 160.000 km.

E-Tech plug-in hybrid - minder brandstof - Renault

minder brandstof

We schatten dat je tot wel 75% brandstof kunt besparen met een plug-in hybrid, door te kiezen om de elektromotoren te gebruiken en daarmee voor elektrisch opladen. Met de hybride modus geniet je dan van een aanzienlijk lager brandstofverbruik tijdens je langste ritten, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. De hybride modus schakelt tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor zodra de batterij voldoende is opgeladen.

E-Tech plug-in hybrid - lage uitstoot - Renault

Lage CO₂-uitstoot

Als je de batterij van een E-Tech plug-in hybrid-auto elke dag oplaadt, dan kun je de elektromotoren langer gebruiken. Rijd 100% elektrisch tot wel 50 km (WLTP-cyclus) zonder CO2-uitstoot of uitstoot van deeltjes die schadelijk zijn voor de gezondheid.

de dagelijkse laadbeurt optimaliseren

jouw vragen over het opladen van een plug-in hybrid

ontdek ook