Onderhoud: Distributieriem

Onderhoud: Distributieriem

De distributieriem is van vitaal belang voor de werking van de motor en daarom is het belangrijk het onderhoudsschema te respecteren

Er zijn twee soorten riemen: de distributieriem en de accessoireriem, die elk een belangrijke rol spelen. Daarom is hun goede staat van essentieel belang om de levensduur van uw wagen te verlengen

Courroie distribution Renault

De distributieriem zorgt voor de synchronisatie tussen het bovenste en onderste deel van de motor. Het is gemonteerd op een spanrol en één of meerdere meelooprollen. De distributieriem is een zwaar belast onderdeel.

 

Het breken ervan veroorzaakt onmiddellijk onomkeerbare schade (breuk van talrijke motoronderdelen zoals de kleppen) en leidt tot panne van de wagen. Het vervangen van de distributieriem maakt deel uit van het onderhoud van het voertuig. Daarom is het belangrijk de aanbevelingen van de constructeur op te volgen.

 

Wanneer vervangen?

Afhankelijk van het onderhoudsschema van uw wagen, wordt aanbevolen de distributieriem te vervangen in functie van het model na 5 jaar / 120.000 km of na 6 jaar / 150.000 km en dit bij het bereiken van de eerste termijn. Een versleten riem waarschuwt niet!

 

Suivant le programme d’entretien de votre véhicule, il est recommandé de la changer soit à 5 ans / 120.000 km ou 6 ans / 150.000 km au 1er terme atteint.

Volg het onderhoudsschema van uw auto nauwkeurig in uw persoonlijk My Renault portaal zodat u weet wanneer te vervangen.

Courroie d'accessoires - Renault

Wat doet het?

De accessoire-riem drijft de dynamo aan en, als uw Renault daarmee is uitgerust, de stuurbekrachtigingspomp en de aircocompressor. Het is gemonteerd op een wikkelrol en een spanrol.

 

Wanneer moet ik deze vervangen?

De accessoire-riem moet over het algemeen om de 5 jaar / 120.000 km of 6 jaar / 150.000 km worden vervangen, afhankelijk van het onderhoudsschema van uw auto.

 

Als de riem niet op tijd wordt vervangen en het breekt, stopt de dynamo met werken, wat tot veel duurdere reparaties kan leiden... Het is dus verstandig om de aanbevelingen voor uw auto op te volgen, die vermeld staan in uw persoonlijk My Renault portaal.

 

Courroie distribution Renault

Waarom naar Renault komen om uw riem te vervangen?

  • Renault heeft forfaits met distributie- en accessoirekits ontwikkeld die complete, veiligere en voordeligere oplossingen bieden. Deze forfaits omvatten alle onderdelen en de werkuren die nodig zijn om deze interventies uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw wagen in goede staat verkeert.

  • Je krijgt 1 jaar garantie, op onderdelen en arbeid.

  • Wij beschikken over de instrumenten en de vakmensen om een grondige diagnose van je distributiesysteem uit te voeren.

  • Wij garanderen het gebruik van Originele Onderdelen van de constructeur

  • Je kent je prijs op voorhand dankzij onze "online offerte" tool

 

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van de onderhoudstermijnen voor je Renault en je wilt genieten van tal van voordelen, schrijf je dan nu in op My Renault

 

Banner lave-glace | Renault

Ontdek de prijzen van onze onderhoudsforfaits op onze "Online Offerte tool”

Online offerte


Met de nieuwe dienst ‘Online Offerte’ berekent je snel, gemakkelijk en vrijblijvend de prijs voor het onderhoud of de herstelling van jouw wagen. Met deze volledig kosteloze en vrijblijvende dienst kent je vooraf de prijs voor de werkzaamheden.

Om jouw online offerte te kunnen opmaken, vragen wij je onder meer jouw chassisnummer.

 

Maak het je gemakkelijk met Renault

Maak je keuze in enkele klikken.