Renault Sport Series

Beleef unieke en emblematische momenten in de autosport.

Renault CLIO Cup

Renault CLIO Cup

Bent u ook helemaal fan van spannende races? Dan bent u één van de velen die uitkijken naar de CLIO Cup. Sinds de lancering van de mythische Coupe R8 Gordini in 1966 – en uiteraard voor uw grootste plezier – zorgt Renault Sport voor een continue aanwezigheid op de circuits in Europa en over de hele wereld. En we blijven maar gaan! In 2017 organiseerden we acht nationale series van de CLIO Cup in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Benelux, Scandinavië, Centraal-Europa en China. 

 

Onze vier generaties van de CLIO Cup, waarvan sinds 1991 honderdduizenden exemplaren zijn verkocht, kennen een enorm succes dankzij hun prestaties, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Vandaag erft de CLIO Cup de troeven van de CLIO R.S. 200 EDC met een 1,6 l turbomotor met directe injectie, die zorgt voor 220 pk en een constant koppel van 270 Nm in combinatie met een sequentiële versnellingsbak met schakellepels aan het stuur. Zo krijgen zijn prestaties een flinke boost!

Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

Sinds 2017 kunnen de teams deelnemen aan een nationaal kampioenschap over vier Europese zones: Frankrijk, de Alpen, Italië en het Iberisch schiereiland. Naast de technische ondersteuning voor alle klanten en voor de sportieve gelijkheid van de rally, biedtCLIO R3T Trophy een sterke ervaring voor de piloten.

 

Op mechanische vlak toont de CLIO R3T zijn troeven met de exclusieve voor- en achterassen. Met de nieuwe afstelbare dempers en de vele aanpassingsmogelijkheden vindt elke piloot het ideale evenwicht om op alle soorten ondergrond de strijd met zijn concurrenten aan te gaan. Dankzij de sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen en, binnenkort, schakellepels aan het stuur, kreeg het motorblok van de CLIO R.S. 200 EDC met een 1,6 l turbocompressor een bijzondere behandeling. De motor zet ongeziene prestaties neer met een vermogen van 242 pk en een koppel van 480 Nm.

Renault Sport, dat is ook ...

Geschiedenis van Renault

EEN RIJKE GESCHIEDENIS

120 jaar uitdagingen in de autosport

Bekijk onze hall of fame