Rijbereik, opladen en batterij van de elektrische wagens van Renault

Hier vind je het antwoord op al je vragen over het rijbereik en opladen van de elektrische wagens van Renault.

Wanneer laad ik mijn elektrische wagen op?

Z.E.-batterij

Lithium-ionbatterij van Renault

Je kan je elektrische wagen van Renault op elk moment opladen!
De Lithium-ionbatterij in al onze elektrische wagens heeft geen geheugeneffect en kan worden opgeladen ongeacht het resterende rijbereik.
Dankzij deze batterij kan je zelfs bij temperaturen tussen -10 °C en 40 °C rijden!

Alles wat je moet weten over het rijbereik van een elektrische wagen van Renault

Hoe kan ik mijn rijbereik beheren?

Wij bieden je geconnecteerde Z.E.-diensten aan voor het beheer van je rijbereik. Je kan je rijbereik ook op afstand beheren dankzij My Renault App: waar je ook bent, je kan altijd in realtime het batterijniveau en het rijbereik van je Renault E-Tech electric-wagen bekijken. Hetzelfde geldt voor het laadproces en het overzicht van de laatste herlaadbeurten.

Ook je rijstijl heeft een rechtstreekse impact op het rijbereik van je Renault E-Tech electric.

Enkele tips voor een optimaal rijbereik:

  • beperk je snelheid en versnel minder vaak
  • hanteer een soepele en vloeiende rijstijl
  • hou zoveel mogelijk een constante snelheid aan:
  • doseer je snelheid, ook tijdens afdalingen
  • anticipeer
  • gebruik het systeem van energierecuperatie wanneer je vertraagt: eerst het gaspedaal loslaten om te vertragen en daarna de wagen tot stilstand brengen om de wagen te stoppen.

Hoe kan ik mijn rijbereik controleren?

Aan het stuur van een Renault E-Tech electric kan je je verbruik rechtstreeks in realtime controleren met behulp van de econometer. Op het dashboard zie je het resterende rijbereik, dat wordt berekend in functie van het niveau van de batterij en je gemiddelde verbruik.

Je kan ook je batterijniveau en het resterende rijbereik op afstand controleren. Dat kan via je computer of smartphone dankzij My Z.E. Connect. Deze dienst is standaard voor alle versies van de Renault Zoe E-Tech 100% electric.

Hoe kan ik mijn rijbereik verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om je rijbereik te verbeteren.

Je rijstijl heeft de grootste invloed op je rijbereik. Voor een groter rijbereik en een betere energierecuperatie is dus vooral een ecologisch verantwoorde rijstijl nodig: anticiperen, remmen op de motor, verantwoord rijden...

Volg het advies van je interactieve R-LINK-tablet. Na elk traject maakt het systeem de balans van je parcours op. Het geeft gepersonaliseerd advies voor een meer ecologisch verantwoorde rijstijl en een groter rijbereik.

Door de "ECO"-modus in te schakelen, wordt je rijbereik nog groter. Het vermogen van de airco of de verwarming en de dynamische prestaties van je wagen verminderen zodat je meer kilometers kan afleggen. Op die manier neemt je rijbereik toe met ongeveer 8 tot 10%.

Ontdek de E-Tech electric-technologie

Elektrische technologie van Renault

Al je vragen over elektromotoren