De ecologische voordelen van E-Tech hybrid

Hybride en plug-in hybride wagens zijn ontworpen als een elektrisch voertuig dat door een brandstofmotor wordt ondersteund. De elektromotor zorgt voor een lagere CO2-uitstoot en biedt tal van andere voordelen.

Zijn hybride wagens en plug-in hybrides goed voor het milieu?

Hybride wagens en het milieu | Renault

E-Tech denkt aan de planeet!

Een elektromotor stoot geen CO2 uit.
 

De E-Tech hybrid-technologie bestaat uit twee elektromotoren en een batterij die worden ondersteund door een brandstofmotor. Bijgevolg ligt de uitstoot van CO2 en schadelijke deeltjes veel lager dan bij een klassieke brandstofmotor.
 

De Renault E-Tech hybrid-wagens zijn ontworpen als een elektrische wagen met ondersteuning van een brandstofmotor. Zo geniet je van alle voordelen die een elektromotor te bieden heeft.


Over het algemeen ligt de CO2-uitstoot van een hybride wagen zo‘n 20% lager dan bij een gelijkaardige benzinemotor. Een plug-in hybride stoot zelfs tot 70% minder CO2 uit.

Kunnen de batterijen van E-TECH-wagens worden gerecycleerd?

recyclage elektrische batterijen

Voortdurende innovatie

Het is van groot belang dat de ecologische voordelen van een elektrische of hybride wagen ook na het einde van de levensduur van de batterij blijven gelden. Daarom hebben wij partnerschappen met gespecialiseerde bedrijven afgesloten voor een veilige recyclage van elektrische batterijen.

Wij hebben aan alles gedacht zodat jij met een gerust gemoed kan rijden!

Wat is de CAFE-regelgeving?

Clio E-Tech full hybrid | Renault

Een regelgeving voor minder uitstoot

Deze regelgeving van de Europese Commissie heeft als doel om de CO2-uitstoot te verminderen.
 

De Corporate Average Fuel Economy (CAFE) omvat striktere normen die de CO2-uitstoot van personenwagens beperkt tot 95 g per kilometer en die de ontwikkeling van technologieën zoals elektrische aandrijvingen door constructeurs aanmoedigt.


De ontwikkeling van elektromobiliteit binnen deze context kadert in een model waarbij men wereldwijd overschakelt naar elektrisch rijden. Elektrische wagens moedigen het gebruik van hernieuwbare energieën aan en banen de weg naar een grotere beschikbaarheid van koolstofarme elektriciteit.

ons E-Tech hybrid-gamma

Gamme hybride Renault

Alles wat je moet weten over...