FULL HYBRID WAGEN:  WERKING, TECHNOLOGIE EN VOORDELEN

De E-Tech full hybrid-technologie combineert onze knowhow op het vlak van elektrisch rijden en onze expertise in energiebeheer uit de Renault F1. Hiermee daalt het verbruik met 40%.

Hoe werkt een full hybride wagen?

e-tech full hybrid | Renault

Wat is een full hybride auto?

Onze E-Tech full hybrid ‒ ook zelfoplaadbare hybridevoertuigen genoemd ‒ zijn uitgerust met een specifieke technologie die een benzinemotor en twee elektromotoren combineert. Deze zijn perfect op elkaar afgestemd voor een groter rijbereik zodat je het beste uit beide aandrijvingen kan halen. 

 

E-Tech is de innovatieve en exclusieve technologie van Renault. De technologie wordt beschermd door 150 patenten en werd ontwikkeld in samenwerking met de teams van Renault F1. Zo geniet jij ten volle van onze expertise op het gebied van elektrisch rijden.

De 3 soorten aandrijving

De hybride wagens van Renault zijn ontworpen als een elektrisch voertuig dat door een brandstofmotor wordt ondersteund.

Wij bieden 3 soorten aandrijvingen aan: een elektromotor, een hybride motor en een brandstofmotor. Bij een elektrische aandrijving verbruikt de wagen minder brandstof. Dat betekent dat het benzineverbruik veel lager ligt, terwijl je veel langere afstanden kan afleggen.

Een innovatieve hybride motor

E-Tech is de innovatieve en exclusieve technologie van Renault. De technologie wordt beschermd door 150 patenten en werd ontwikkeld in samenwerking met de teams van Renault F1. Zo geniet jij ten volle van onze expertise op het gebied van elektrisch rijden.

Een intelligente communicatie

Met de schakelaar wisselt de bestuurder tussen de hybridemodus en elektrische modus wanneer de batterij voldoende is opgeladen.

De automatische versnellingsbak van hybride wagens neemt het schakelen tussen de verschillende versnellingen voor zijn rekening, maar kan ook omschakelen van de hybridemodus naar de elektrische modus. Dit is afhankelijk van twee criteria: de bestuurder moet het gaspedaal indrukken en de batterij moet voldoende opgeladen zijn.

De wagen vertrekt automatisch in elektrische modus. De elektromotor zorgt voor de aandrijving tot je een snelheid tussen 70 en 130 km/u bereikt. Heeft je wagen meer vermogen nodig of is de batterij niet voldoende opgeladen? Dan doet de wagen een beroep op de brandstofmotor.

Ontdek ons E-Tech full hybrid gamma

Gamme E-Tech full hybrid

E-Tech Full Hybrid Technologie volgens Renault

Arkana E-Tech full hybrid | Renault

Een ongeëvenaarde rijervaring

De hybride wagens van Renault starten volledig elektrisch en kunnen rekenen op een optimale energierecuperatie. Omdat de elektromotor optimaal wordt ingezet, verlopen de ritten veel stiller.

De E-Tech Full Hybrid-technologie biedt je een maximaal rijcomfort dankzij krachtige acceleraties en soepele manoeuvres.

Dankzij de automatische versnellingsbak schakelt je wagen soepel tussen de verschillende versnellingen en wisselt hij eenvoudig tussen de aandrijvingen zodat jij je op de weg kan concentreren.

Wat zijn de voordelen van full hybride auto’s?

Ze zijn milieuvriendelijk

Clio E-Tech full hybrid | Renault

Met onze full hybrid-voertuigen bespaar je tot 40% op je brandstofverbruik. Deze ecologische wagens dragen het milieu een warm hart toe. 

Ze zijn intelligent

Clio E-Tech full hybrid | Renault

Onze E-Tech full hybrid-voertuigen schakelen volledig autonoom tussen de drie soorten aandrijvingen: elektrisch, brandstof of hybride. De wagen houdt daarbij rekening met je rijstijl.

Ze zijn krachtig

Ze zijn krachtig

De hybridewagens van Renault hebben een benzinemotor van 1,6 l, twee elektromotoren (waaronder een alternator en een tractiemotor) en een batterij van 200 V. Hiermee lenen ze zich uitstekend voor lange afstanden. 

Ze zijn aangenaam om mee te rijden

Ze zijn aangenaam om mee te rijden

Een voertuig dat zelf oplaadt, is heel aangenaam om in te rijden. Dat merk je meteen bij de vlotte elektrische start en dankzij de energierecuperatie van de verbrandingsmotor. Autorijden wordt een heel nieuwe beleving.

Ze zijn verbonden

Ze zijn verbonden

Onze E-Tech-voertuigen zijn uitgerust met de allernieuwste connectiviteitstechnologie. Laat je bovendien verrassen door de vele rijhulpsystemen.

Ze zijn uniek

Ze zijn uniek

Onze Full Hybrids zijn werkelijk uniek dankzij onze E-Tech-technologie. Dankzij onze expertise op het gebied van elektrische voertuigen maar ook de F1 slaagden we erin om een merkeigen aandrijving te ontwikkelen die uniek is in zijn soort.

CAFE-regelgeving

Clio E-Tech Full Hybrid - geëlektrificeerde motoren | Renault

een regelgeving voor minder uitstoot

Deze regelgeving van de Europese Commissie heeft als doel om de CO2-uitstoot te verminderen.
 

De Corporate Average Fuel Economy (CAFE) omvat striktere normen die de CO2-uitstoot van personenwagens beperkt tot 95 g per kilometer en die de ontwikkeling van technologieën zoals elektrische aandrijvingen door constructeurs aanmoedigt.


De ontwikkeling van elektromobiliteit binnen deze context kadert in een model waarbij men wereldwijd overschakelt naar elektrisch rijden. Elektrische wagens moedigen het gebruik van hernieuwbare energieën aan en banen de weg naar een grotere beschikbaarheid van koolstofarme elektriciteit.

E-TECH Renault

E-Tech Plug-in Hybrid

onze E-Tech Plug-in Hybrid motoren

ontdek onze plug-in hybrides
electric

E-Tech 100% electric

Onze E-Tech 100% electric motoren

ontdek onze volledig elektrische wagens
SUV Renault

SUV

Ons SUV-gamma

ontdek ons gamma SUV's