Rijden in een oplaadbare hybride wagen

Ontdek hoe leuk rijden in een oplaadbare hybride wagen is.

Wat is het verschil tussen een hybride wagen en een oplaadbare hybride?

Rijden met een oplaadbare hybride wagen

Hetzelfde rijplezier als een elektrische wagen!

Het enige verschil tussen de E-TECH-technologie van hybride wagens en oplaadbare hybride wagens is het vermogen van de batterij. Een oplaadbare hybride heeft een batterij van 9,8 kWh in vergelijking met een batterij van 1,2 kWh bij een hybride wagen. 
 

De plug-in hybride beschikt over een batterij met een grotere capaciteit waardoor je ook langere afstanden 100% elektrisch kan afleggen. Een oplaadbare hybride heeft ook een E-Save-functie waardoor de batterij altijd een reservelading behoudt.

 

Kan je met een oplaadbare hybride wagen langere afstanden afleggen?

Rijbereik van een oplaadbare hybride wagen

Groter rijbereik

Een oplaadbare hybride wagen heeft een groter rijbereik waardoor je langere afstanden kan afleggen.
 

Dit is te danken aan de E-TECH-technologie met twee elektromotoren, de batterij en de benzinemotor.

De batterij van 9,8 kWh van de plug-in hybride is groter dan de batterij van 1,2 kWh in de gewone hybride, waardoor hij meer elektrische energie kan opslaan. Met een oplaadbare hybride wagen rijd je 50 km (WLTP in gecombineerde cyclus) 100% elektrisch aan een maximale snelheid van 135 km/u.

Kan een plug-in hybride met een lege benzinetank rijden?

Hoewel de elektromotoren instaan voor het starten van de wagen, werkt een oplaadbare hybride wagen niet zonder benzine. De brandstofmotor heeft immers benzine nodig om een goede werking van het voertuig te verzekeren.

Welke aandrijvingen heeft een oplaadbare hybride?

Een oplaadbare hybride wagen beschikt over twee soorten aandrijvingen: met de twee elektromotoren, een brandstofmotor en een elektrische batterij rijd je volledig elektrisch of in hybride aandrijving.

 

Het starten gebeurt altijd elektrisch. Afhankelijk van de rijomstandigheden schakelt de wagen over naar de hybride aandrijving. Jij behoudt echter altijd de controle: met de schakelaar kies je heel eenvoudig welke rijmodus je wil gebruiken.

 

Rijdt een oplaadbare hybride wagen soepeler?

De E-TECH-motoren werden ontwikkeld en gepatenteerd door Renault en genieten ten volle van de jarenlange ervaring die het merk wist te vergaren op het vlak van elektrisch rijden.
De motor van 1,6 l van de nieuwe generatie is geoptimaliseerd en krijgt ondersteuning van twee elektromotoren en een innovatieve versnellingsbak met meerdere modi zonder koppeling.
Dankzij deze combinatie slaagden we erin de overgang tussen de versnellingen te optimaliseren en vlotter te maken. Het resultaat? Een beter energierendement en soepeler rijgedrag.

Ontdek onze E-TECH Plug-In-technologie

voiture hybride rechargeable renault