bevestigingssystemen ontwikkeld door Renault

In sommige auto's van Renault zijn drie stoelen uitgerust met Isofix-bevestigingen die kinderen vier keer betere bescherming bieden.

30%

van de kinderen wordt goed vastgezet

10%

van de kinderen wordt niet vastgezet

4x minder

onjuist gebruik met Isofix dan een systeem met een veiligheidsgordel

15%

van de kinderen wordt vastgezet met een Isofix-systeem

Fix4sure

Fix4sure - Renault

wat is de Fix4sure-oplossing?

De Fix4Sure-oplossing van Renault wordt beschouwd als zogenaamde 'passieve veiligheidsuitrusting'. Dit systeem is gebaseerd op een speciaal ontwerp van het stoelframe en een lage positie van de gespen van de veiligheidsgordels. Het voorkomt dat ze bij een frontale botsing onder de gordel doorglijden waardoor het bekken onder de heupgordel schuift en zo de ingewanden worden verdrukt.

Isofix

Auto's van Renault zijn uitgerust met Isofix, een systeem waarmee een kinderstoeltje kan worden vastgezet in de auto. Het kinderstoeltje voldoet aan verschillende normen en is verplicht als je een kind tot 36 kilo in de auto hebt. Met het Isofix-bevestigingssysteem wordt het risico dat kinderen onjuist worden vastgezet aanzienlijk verminderd.

Renault Isofix

R129 “i-Size”-norm, aangepast aan de grootte van je kind

De R129 (of i-Size)-norm ging van kracht in juli 2013 en zorgt voor de veiligheid in auto's door het bevestigingssysteem met Isofix verplicht te stellen. Kinderstoeltjes worden gecategoriseerd op basis van de grootte van het kind (en niet op basis van het gewicht) en de periode waarin kinderen verplicht achterstevoren moeten zitten, is verlengd (15 maanden en minimaal 80 centimeter). Deze norm vervangt de R44-norm. Kinderstoeltjes die voldoen aan deze nieuwe norm zijn ontwikkeld om optimale bescherming te bieden bij frontale botsingen of botsingen van de zijkant en zijn getest met behulp van de nieuwste generatie dummy's.

de 6 regels voor het in de auto plaatsen van een kind

Om het risico te beperken in het geval van een noodstop of botsing, is het belangrijk de volgende zes regels in acht te nemen.

de 7 regels voor het goed omdoen van een veiligheidsgordel

Of je nu achter het stuur zit of niet, het dragen van een veiligheidsgordel is van vitaal belang en is verplicht in het kader van de veiligheid.

ontdek ook

QRescue - Veiligheidssystemen voor auto's - Renault

QRescue

SD-schakelaar en Fireman Access - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

SD-schakelaar en Fireman Access

rijhulpsystemen - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

geavanceerde rijhulpsystemen