QRescue: de QR-code die de hulpdiensten tijd bespaart

Een innovatie van Renault, samen met brandweerlieden ontwikkeld. Deze biedt gegarandeerd meer veiligheid tijdens het bevrijden van beknelde passagiers.

QRescue - Renault

één keer scannen voor alle technische gegevens

QRescue is een QR-code die hulpdiensten toegang geeft tot alle technische gegevens van een auto, ook in gebieden zonder bereik.
Standaard meegeleverd* en zichtbaar op de voor- en achterruiten van de auto's van Renault. Brandweerlieden hebben deze plek aanbevolen, omdat hun werk er gemakkelijker op wordt. 



*sinds 2022

tot 15 minuten bespaard!

QRescue kan de hulpdiensten tot 15 minuten kostbare tijd besparen tijdens de momenten waarop patiënten eerste hulp nodig hebben alvorens naar het ziekenhuis te worden gebracht.  

tot 15 minuten bespaard - QRescue - Renault
QR-code op de voor- en achterruit - QRescue - Renault

een QR-code op de voor- en achterruit

In een noodsituatie telt elke seconde. Door de QR-code te scannen, krijgen brandweerlieden direct toegang tot de belangrijkste technische gegevens van de auto, in de vorm van het Rescue Sheet.

QRescue standaard op de nieuwste modellen in de serie

Op alle modellen van Renault die in 2022 wereldwijd op de markt gebracht zijn (Megane, Austral, Kangoo). QRescue is in 2023 beschikbaar op alle modellen van Renault.

ook beschikbaar voor auto's van Renault die daarvoor gemaakt zijn

Deze QR-code is ook beschikbaar voor Renault-auto's die voor 2022 zijn gemaakt. Het heet de Reddingscode. Neem contact op met je Renault-dealer om er een te krijgen. 

een partnerschap tussen Renault en EuroNCap

Dankzij het initiatief van Renault en Franse brandweerlieden ziet Euro NCAP nu dat andere autofabrikanten nieuwe manieren van veiligheidsmaatregelen implementeren.

ontdek ook

rescue sheet - QRescue - Renault

directe toegang

De Rescue sheet is essentieel om snel te kunnen ingrijpen en bevat de technische gegevens van de auto (motor, batterij, locatie, brandstoftanks, airbags, enz.) en aanwijzingen hoe beknelde passagiers kunnen worden bevrijd. 

time fighters - Renault en de brandweer

time fighters - samenwerking tussen Renault en de brandweer

SD-schakelaar en Fireman Access - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

SD-schakelaar en Fireman Access

rijhulpsystemen - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

geavanceerde rijhulpsystemen