RENAULT SCENIC VISION

RENAULT SCENIC VISION

meer dan een conceptcar, een ambitie

Sceic Vision - Concept Cars | Renautl

auto's voor het leven opnieuw uitvinden

De Renault Scenic Vision is een conceptcar met elektrische aandrijving en een actieradiusvergroting op basis van waterstof. Qua milieu, veiligheid en inclusie is deze conceptcar de belichaming van Renault's strategische beloften op het gebied van duurzame ontwikkeling.


De Renault Scenic Vision heeft een vooruitstrevend design en dito functies. Voor de conceptcar is voornamelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen, hetgeen een nieuw tijdperk van mobiliteit inluidt.

achter de schermen van het project

1e

conceptcar met H₂-Technologiewaterstof en elektrisch -hybride

95 %

recyclebaarinclusief de accu

70 %

gerecyclede materialen

24 %

extra zicht

gericht op het design

verantwoordelijk design

De Renault Scenic Vision combineert design met efficiëntie, betaalbaarheid en milieuduurzaamheid en verkent een geheel nieuwe manier van vervoer. De Renault Scenic Vision introduceert een geheel nieuwe benadering van royale vormen, met zachte en gestructureerde rondingen.

gericht op het klimaat

verantwoordelijk design

100% van de materialen van de conceptcar Renault Scenic Vision, met inbegrip van de batterij, is recyclebaar. 70% van de materialen in deze conceptcar is al gerecycled. 100% van de materialen in de auto waarmee passagiers in contact komen, is gerecycled.

HYBRIDE AANDRIJVING:

WATERSTOF, ELEKTRISCH

het genot van elektrisch rijden uitgebreid met waterstof

een nieuwe generatie elektrische motoren

Deze nieuwe generatie synchrone elektrische motoren met wikkelingsrotor, levert een vermogen van 160 kW zonder gebruik te maken van schaarse elementen. De in Frankrijk vervaardigde recyclebare batterij van 40 kWh, is de helft lichter, goedkoper en compacter dan die van een andere vergelijkbare elekt

actieradiusvergroting

Als aanvulling op de 40 kWh elektrische batterijcapaciteit, vergroot de brandstofcel van 15 kW de actieradius. Met één stop van minder dan 5 minuten om groene waterstof te tanken, kun je meer dan 800 km rijden zonder te hoeven opladen. Dat is nog eens een verkleining van je koolstofvoetafdruk.

volledig vrij van beperkingen rijden

Dankzij de actieradiusvergroting met waterstof zijn er geen bereikbeperkingen meer. Je kunt tijdens je rit de elektrische aandrijving met onmiddellijke acceleratie optimaal benutten, terwijl je geruisloos en trillingsvrij rijdt. Het voertuig stoot alleen water uit en dus geen vervuiling.

gericht op veiligheid

Safety Coach

90% van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten in combinatie met slechte verkeersomstandigheden. De Safety Coach helpt de bestuurder om te anticiperen op gebieden en rijgedrag met een verhoogd risico. In combinatie met standaard geïntegreerde veiligheidssystemen helpt de Safety Coach het aantal ongevallen met tot wel 70% te verminderen*.

* door de percentages ongevallenrisico's waarmee het aangepaste veiligheidssysteem aan boord van voertuigen rekening houdt, op te tellen bij de percentages van de huidige standaardsystemen. Sce : Renault 2022.

gezondheidsbewaking - Renault Scenic Vision

gezondheidsbewaking

Een in het stuur geïnstalleerde hartslagsensor en een camera detecteren tekenen van vermoeidheid of flauwte bij de bestuurder.

"Haptisch" gaspedaal - Renault Scenic Vision

"HAPTISCH" GASPEDAAL

Als een gevaar wordt gesignaleerd, dan trilt het pedaal om de bestuurder ertoe te brengen zijn of haar voet van het pedaal te halen.

GECONTROLEERD RIJDEN - Renault Scenic Vision

GECONTROLEERD RIJDEN

In de auto geïntegreerde sensoren analyseren diverse parameters (versnellingen, rijcomfort, gebrekkige aandacht, snelheid en meer). In geval van potentieel gevaarlijke situaties laten deze de Safety Coach ingrijpen.

zichtbaarheid toegenomen van 24% - Scenic Vision - Concept Cars | Renault

24% BETTER ZICHT

Als de bestuurder de beelden van de frontcamera op het transparante display van het dashboard ziet, verdwijnt de motorkap uit het gezichtsveld van de bestuurder. Renault Scenic Vision biedt een écht voordeel. Dit zorgt voor 24% meer zicht aan de voorzijde voor een veiligere en unieke rijervaring.

gericht op mensen

Scenic Vision en Jean-Michel Jarre - Concept Cars | Renault

sound experience

Jean-Michel Jarre, een internationaal bekende muzikant en geluidsonderzoeker, tekent een samenwerking met Renault, ingehuldigd met de Scenic Vision H2-Tech. Het idee is om op de een of andere manier het geluid-DNA van Renault te vinden, om een herkenbare Renault-handtekening te hebben. ”

10 CONFIGUREERBARE WIDGET-SCHERMEN

10 aanpasbare, intuïtieve, configureerbare schermen voor diverse functies, zoals temperatuur, hartslag, muziek, multimedia, enz.

stoelverstelling/onderbeensteun - Renault Scenic Vision
stoelverstelling/onderbeensteun
batterij-indicator - Renault Scenic Vision
batterij-indicator
vervuiling - Renault Scenic Vision
vervuiling
vitale functies  - Renault Scenic Vision
vitale functies
interieurtemperatuur - Renault Scenic Vision
interieurtemperatuur
muziek - Renault Scenic Vision
muziek
video - Renault Scenic Vision
video
navigatie - Renault Scenic Vision
navigatie
Alt
    • Ergonomische cockpit

      De responsieve cockpit past zich aan de vorm van het lichaam van de bestuurder aan en zorgt voor een optimale rijpositie. De cockpit beweegt parallel met de bestuurdersstoel.

    • Afscheid van het traditionele dashboard
      Afscheid van het traditionele dashboard

      In het verlengde van de voorruit vervangt een transparant scherm, opgesplitst in een bestuurders- en een passagiersgedeelte, het dashboard.

    • Luchtreiniger

      Via luchtopeningen in de deuren stroomt er gezuiverde lucht het passagiersgedeelte in.

    • Sound bubble, audio-hoofdsteun
      Sound bubble, audio-hoofdsteun

      Je hoeft je hoofd niet te draaien of je om te draaien om met je passagiers achterin te praten. Elke hoofdsteun heeft een eigen luidspreker en zelfs een eigen camera die zijn beelden op het scherm toont!

ontdek ook...

concept-car - Renault

conceptcars van Renault

Beleef innovatie in de vorm van conceptcars die de route uitstippelen richting de toekomstige auto's van Renault.

Renault nieuwe reeks - Renault

Renault nieuwe reeks

Electric, hybrid of plug-in hybrid... Ontdek de Renault die bij je past.

95% recycleerbaar: in overeenstemming met de Europese Richtlijn 2005/64/EG betreffende de goedkeuring van recycling en in lijn met de bestaande recyclingkanalen voor onderdelen en materialen aan het einde van hun levensduur. 70% gerecycleerde materialen: Scenic Vision integreert 70% van de gerecycleerde materialen uit bestaande of in ontwikkeling zijnde recyclingkanalen tegen 2030+, zonder gebruik te maken van primaire grondstoffen. Dit is een van de kernpunten voor het circulaire ontwerp van onze toekomstige voertuigen. Eerste H2-tech conceptauto: volgens een interne vergelijkende studie in maart 2022, de eerste conceptauto met een brandstofcel van 16 kW op een personenauto die de capaciteiten van de 40 kWh elektrische batterij aanvult door de actieradius te vergroten (range extended)